Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a declarat că bătălia momentului este cea între globalism și suveranism, iar suveranitatea națională este singura șansă a României.

„În lumea de azi adevărata bătălie de destin a lumii pune față în față globalismul cu suveranismul. Pentru România singura cale dreaptă este gândirea și acțiunea suverană, pragmatică și limpede. Apărarea suveranității românești este mai presus de absolut orice interes personal ori de grup; este cheia viitorului unei națiuni prea timorate și care nu îndrăznește a juca european o carte de națiune mare, capabilă să aibă propriile sale interese!”, a declarat parlamentarul român.

Afirmațiile lui Daniel Gheorghe aduc aminte de analizele lui George Friedman, cel care spune după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA că „vechea diviziune stânga - dreapta” a fost înlocuită de „naționalism vs internaționalism”.

„Lumea este în curs de schimbare, trecând de la vechiul model liberal-conservator la unul internaționalist-naționalist. Provocările naționaliste împotriva acestui model internaționalist s-au mutat de la marginile sistemului politic către centrul său, obținând atât victoria în SUA și Marea Britanie, cât și puterea în alte țări. Sporirea naționalismului reprezintă caracteristica decisivă a zilei. Internaționalismul este în defensivă. Indiferent de rezultatul final, acest conflict va defini, din punct de vedere politic, cel puțin următorul deceniu”, scria el atunci, într-o analiză pe care ActiveNews v-a oferit-o integral.. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews