ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a declarat că bătălia momentului este cea între globalism și suveranism, iar suveranitatea națională este singura șansă a României.

„În lumea de azi adevărata bătălie de destin a lumii pune față în față globalismul cu suveranismul. Pentru România singura cale dreaptă este gândirea și acțiunea suverană, pragmatică și limpede. Apărarea suveranității românești este mai presus de absolut orice interes personal ori de grup; este cheia viitorului unei națiuni prea timorate și care nu îndrăznește a juca european o carte de națiune mare, capabilă să aibă propriile sale interese!”, a declarat parlamentarul român.

Afirmațiile lui Daniel Gheorghe aduc aminte de analizele lui George Friedman, cel care spune după alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA că „vechea diviziune stânga - dreapta” a fost înlocuită de „naționalism vs internaționalism”.

„Lumea este în curs de schimbare, trecând de la vechiul model liberal-conservator la unul internaționalist-naționalist. Provocările naționaliste împotriva acestui model internaționalist s-au mutat de la marginile sistemului politic către centrul său, obținând atât victoria în SUA și Marea Britanie, cât și puterea în alte țări. Sporirea naționalismului reprezintă caracteristica decisivă a zilei. Internaționalismul este în defensivă. Indiferent de rezultatul final, acest conflict va defini, din punct de vedere politic, cel puțin următorul deceniu”, scria el atunci, într-o analiză pe care ActiveNews v-a oferit-o integral..