Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a vorbit în mesajul său parlamentar de azi, 28 februarie, despre recentele evenimente de la Focșani și București, unde s-au înregistrat proteste la adresa unor evenimente acuzate că ar fi făcut propagandă homosexualității în anumite spații publice.

În discursul său, parlamentarul ilfovean a atras atenția Ministerului Educației că numai părinții sunt cei care au dreptul să permită sau să nu permită participarea copiiilor lor la anumite evenimente. De asemenea, Daniel Gheorghe a atras atenția Ambasadei Americii de la București pentru promovarea unor „ ideologii deconstructiviste apărute în ultimii 40-50 de ani sub forma unor experimente sociale”.

„Recent au avut loc, la București și apoi la Focșani, niște tensiuni pe fondul unor dezbateri și vizionări organizate de niște ONG-uri din zona revoluției culturale relativiste, post anii '60, o zonă care presupune și forme de ideologie care nu sunt întrutotul în direcția valorilor creștine.
 

În primul rând, conform Constituției, în articolul 29, se spune clar că părinții au dreptul de a-și educa copiii conform propriilor convingeri. Este dreptul părinților de a permite sau a nu permite prezența propriilor copii la o serie de evenimente care se pot transforma în forme de propagandă pentru anumite curente ideologice sau pentru anumite forme de comportament care corespund mai puțin formelor de conduită unanim acceptate derivate din tiparul cultural creștin din România.

Cred că Ministerul Educației ar trebuie să privească cu mai multă atenție aceste tentative de manipulare și persuasiune care apar în spațiul public românesc pe fondul unor ideologii străine de ceea ce reprezintă civilizația și cultura noastră.

Din păcate am sesizat și implicarea Ambasadei Statelor Unite în astfel de evenimente. Pentru mine, societatea americană - o societate creștină, capitalistă, liberă - înseamnă foarte mult și cred că putem învăța de la americani mult mai multe despre capitalism, despre democrație, despre părinții fondatori ai SUA și mai puțin despre transgenderi, mai puțin despre experimente sociale și tot felul de ideologii deconstructiviste apărute în ultimii 40-50 de ani sub forma unor experimente sociale. Așadar, Ministerul Educației trebuie să ia atitudine și să protejeze ceea ce înseamnă libertatea de conștiință, libertatea de valori și capacitatea părinților de a-și educa copiii conform propriilor convingeri și nu conform unor idei radicaliste care văd că se insinuează tot mai des în societatea românească”, a spus Daniel Gheorghe de la tribuna Parlamentului. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews