ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a criticat decizia Guvernului partidului său de a-l demite pe profesorul Radu Preda din fruntea IICCMER, afirmând că acesta „a știut să gestioneze foarte sănătos acest institut care are o misiune fundamentală în ceea ce privește adevărul istoric recent”.

Acesta a atras atenția asupra unui „curent tot mai agresiv de reabilitare a regimului de ocupatie sovietică și de spălare a personajelor sinistre responsabile de tragedia represiunii staliniste din anii '50; călăii din închisori ne sunt umanizați într-un efort de reșapare neo-marxistă iar martirii anticomuniști reculpabilizați !”.

„Cred că Guvernul României ar face bine să revină și să renunțe la măsura pripită a demiterii lui Radu Preda de la conducerea IICCMER. Radu Preda nu doar că a știut să gestioneze foarte sănătos acest institut care are o misiune fundamentală în ceea ce privește adevărul istoric recent și păstrarea memoriei celor care au suferit sub cea mai neagră dictatură din istoria României dar a demonstra acea responsabilitate intelectuală dublată de patriotism pe care puțini oameni o mai dovedesc de ani buni în înaltele demnități ale statului. Dar cum identificam ca Radu Preda a avut un rol benefic la IICCMER? Doar văzând cum a deranjat în egală măsură nostalgici ai tuturor marilor curentele totalitare ale sec. XX. În rest, trag un semnal de alarmă cu privire la curentul tot mai agresiv de reabilitare a regimului de ocupație sovietică și de spălare a personajelor sinistre responsabile de tragedia represiunii staliniste din anii '50; călăii din închisori ne sunt umanizați într-un efort de reșapare neo-marxistă iar martirii anticomuniști reculpabilizați”, a scris Daniel Gheorghe.