ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, s-a declarat favorabil legii care interzice prozelitismul ideologiei de gen în școli, afirmând că nu este rolul școlii „să predea copiilor teorii controversate, teorii extremiste sau tot felul de bizarerii”.
 
El a combătut ideea că această ideologie nu ar putea fi dezbătută în mediul academic, dar a spus că nu este recomandat ca un copil de școală primară să învețe că seara s-ar culca fetiță și dimineața s-ar putea trezi băiat.

„Așa zisa ideologie de gen este o năstrusnicie, fiecare se poate crede ba femeie, ba bărbat. Știu că e un caz celebru în care mare universitar se credea viezure la un moment dat, deci putem să trecem prin toate stările.
 
E o lege normală, o lege banală adoptată de Parlament, de ce ar fi putut ea să provoace o mare nedumerire? De ce s-au trezit toți radicalii progresiști, neo-marxiști, pornind de la brigada roșie din USR și până la ONG-urile care se activează la comandă atunci când cineva vorbește despre libertate personală, morală sau valori fundamentale în societatea românească.

Am văzut cum se încearcă a se spune că această lege ar avea legătură cu egalitatea de șanse între femei și bărbați. O aberație! Nimeni nu pune la îndoială așa ceva, ba din contră, dimpotrivă. Ba au venit niște domni de la universitari, care ne-au spus că se încalcă tot felul de legi, de autonomia universitară. Dimpotrivă! 

Ideologia de gen vine de la o aberație: că genul nu vine de la datul biologic. Pur și simplu, fiecare poate considera orice. Asta nu înseamnă că o teorie radicală, o teorie controversată nu se poate dezbate într-un mediu academic. Complet fals! Înseamnă că nu este o chestiune recomandată ca un copil de școală primară să învețe despre tratamentul hormonal în vederea schimbării sexului natural. Sau să creadă că are un gen fluid: că dimineața se trezește băiat, iar seara se culcă fetiță.

De asemenea, sunt anumite chestiuni nefirești care derivă din această ideologie, care ține de dogmele lui Lukacs, Gramsci și Marchiuse. Mă uit la oameni care-și zic intelectuali și care-și pun în spate pe Eminescu, Iorga și Maiorescu și de fapt reiau diatribele marxismului cultural.

Senatul României a adoptat o lege absolut normală, nu este rolul școlii să predea copiilor teorii controversate, teorii extremiste sau tot felul de bizarerii. Vreau să spun că sper că Președintele României va promulga această lege”, a spus Daniel Gheorghe de la tribuna Parlamentului.