ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a reacționat dur la declarația Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, conform căreia o delegație a Fondului Monetar Internațional (FMI) va sosi la București pentru „a face niște verificări pe ceea ce înseamnă Codul Fiscal, pentru a se vedea unde putem îmbunătăți. Ei vor verifica și ne vor da soluțiile”.

Parlamentarul liberal a afirmat că Guvernul României nu are ce învăța de la FMI.

„Nu doar că Guvernul României nu are ce învăța de la FMI, dar FMI nu mai are de mult timp ce căuta prin România! Plimbați ursul cu cine vă merge!”, a scris el pe o rețea de socializare.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că România nu este încă în situația de a avea nevoie de un acord cu FMI în perspectivă.


„Nu suntem încă într-o astfel de situație (de a avea nevoie de un acord cu FMI în perspectivă - n.r.). În general ai nevoie de un acord cu FMI atunci când nu ai capacitatea de a găsi resurse financiare pentru susținerea deficitelor. Nu suntem într-o asemenea situație. Aici chiar eu vreau să dau încredere și investitorilor, vreau să dau încredere și oamenilor. Sigur, s-a creat un dezechilibru destul de mare, dar trebuie să luăm măsuri graduale pentru a reechilibra, pentru că nu e bine să determini o contracție foarte mare, pentru că o contracție foarte mare care să ne ducă cât mai rapid sub 3% deficit bugetar, cât este deficitul admis prin Tratatul Uniunii Europene. O contracție prea rapidă poate să aibă efecte negative asupra creșterii economice, asupra disponibilității oamenilor de a consuma, de a se împrumuta", a spus Orban la TVR 1.