ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL Matei Dobrovie a anunțat marți că va sprijini proiectul de lege pentru interzicerea propagandei gender (ideologiei de gen) în școli, depus la Parlament de senatorul PMP Cristian Vasile Lungu. Inițiatorul arăta în expunerea de motive că, la fel cum se dorește protejarea elevilor „de dogme religioase și doctrine politice”, ar trebui ca aceștia să fie feriți și de ideologiile politice, precum teoriile neștiințifice ale propagandei gender, conform cărora genul este un concept fluid, diferit de datul biologic, fiecare persoană având libertatea să-și aleagă genul cu care se identifică. 

Matei Dobrovie s-a pronunțat marți în favoarea proiectului legislativ de interzicere a imixtiunii ideologiei gender în educația școlară.

„Ideologia de gen nu are ce căuta în școli! Azi la Comisia pentru învățământ este pe ordinea de zi o inițiativă legislativă de interzicere a educației de gen în școli și de introducere de sancțiuni pentru prozelitism pe criterii de gen sau de sex. Voi vota PENTRU această inițiativă. Cred că școala românească trebuie să formeze, nu să deformeze caractere. Nu este admisibil să li se impună părinților și copiilor ideologia de gen.

Aceasta este o formă de corupție morală care încearcă să bulverseze copiii care încă nu au discernământ, prin propagarea ideii că sexul este un construct socio-cultural, și nu o realitate obiectivă biologică, iar fiecare poate fi ce vrea. Denaturarea libertății duce însă la o înrobire a omului, a persoanei, creație unică a lui Dumnezeu, față de simțuri. Reducerea la instinctele primare, eliminarea moralei creștine, a memoriei, a oricăror repere identitare legate de strămoși, slăbirea familiei duc toate la diluarea persoanei, care devine controlabilă.

Update: votul pe această propunere legislativă a fost amânat”, a anunțat, marți, deputatul Matei Dobrovie (PNL) pe pagina lui de social media.