ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Matei Dobrovie, afirmă într-o postare pe contul lui de socializare, că partidul său îl susține pe creștin-democratul Manfred Weber pentru președinția Comisiei Europene, criticându-i pe Dacian Cioloș și grupul Renew Europe (fost ALDE) din Parlamentul European pentru că nu sprijină „dreapta europeană”, reprezentată de PPE. Acesta e de părere că Europa se află într-un punct de cotitură politică și culturală, fiind nevoie, în consecință, de revenirea la fundamentele creștine, de curaj și înțelepciune.
 
„Dacian Cioloș și grupul Renew Europe din Parlamentul European au decis să nu-l sprijine pe Manfred Weber (PPE) pentru președinția Comisiei Europene, încălcând principiul Spitzenkandidat, lansat tocmai pentru a reduce deficitul democratic la nivelul UE. În conformitate cu acesta, Consiliul European trebuie să țină cont de rezultatul alegerilor europarlamentare, iar vârful de lance al grupului european care obține cele mai multe voturi preia șefia CE.

PNL îl sprijină în continuare pe Manfred Weber, un creștin-democrat autentic, care a arătat că este un prieten al României, care a susținut statul de drept și a reacționat ferm la derapajele PSD-ALDE. Să sperăm că dreapta europeană va conduce UE în următorii ani. Europa se află acum într-un punct de cotitură politică și culturală. E nevoie de revenirea la fundamentele creștine, de curaj și înțelepciune!

PS: Dacian Cioloș a fost comisar european pentru agricultură susținut de PPE și consilier special al lui Jean Claude Juncker (PPE)”, este de părere deputatul Matei Dobrovie (PNL) într-o postare de joia trecută.

Acesta a revenit luni cu o postare similară, în care îi ia apărarea lui Manfred Weber ca posibil viitor președinte Comisiei Europene, pe motiv că are curajul să afirme valorile creștine, ca fundament al Uniunii Europene.

„De ce se opun Macron și alții ca Manfred Weber (PPE) să fie viitorul președinte al Comisiei Europene - pentru că are curajul să afirme valorile creștine, ca fundament al UE.

Avem un lucru în comun, în fiecare sat, în fiecare oraș, veți găsi în centru o biserică creștină. Când folosesc această imagine, sunt puternic atacat de social media. Când amintesc despre patrimoniul creștin al acestui continent, se spune că sună atât de demodat, atât de conservator.
Însă vă spun, nu-mi pasă! Cred că este important să avem acest fundament. Cred că este important să descriem valorile crestinismului. Suntem mândri de acest lucru și vom proteja aceste valori, dragi prieteni. Este important să le definim, să le punem în practică în realitatea zilelor noastre.

Suntem creștin-democrați și, în calitate de creștin-democrați, suntem conștienți de importanța fiecărei ființe umane. Facem politică pentru fiecare cetățean, indiferent de statutul social, vârsta, educația, locul de naștere. Noi, creștin-democrații, am format Europa de astăzi. Este pentru noi un sinonim al libertății. Libertatea de exprimare, de religie și libertatea presei. Noi, în calitate de creștin-democrați, credem într-o Europă a subsidiarității...”, a declarat luni deputatul Matei Dobrovie (PNL) pe Facebook, citând un discurs al lui Manfred Weber.