ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a afirmat sâmbătă seară în cadrul unei emisiuni televizate că Ambasada Americii de la București nu a acționat în favoarea României, în ultimii ani.

Acesta a mai adăugat că viziunea lui Hans Klemm despre România nu coincide cu cea a administrației Trump și că aceasta reprezintă șansa țării noastre.

„Să nu ne ferim să o spunem: de câțiva ani, de câțiva ani Ambasada Americii de la București acționează profund negativ asupra României. Domnul Hans Klemm, dar și ceilalți dinaintea lui au o viziune care, slava Cerului, nu corespunde cu cea a actualei administrații de la Washington. În același timp, noi trebuie să transmitem informațiile cu ce s-a întâmplat administrației Trump, să ajungă la ei. Dacă rămânea vechea administrație, democrată, nu mai aveam nicio șansă să schimbăm ceva în România. Și-așa e greu, dar măcar avem o șansă”, a declarat Pleșoianu la Antena 3 în cadrul emisiunii „Descoperiți”.

Deputatul PSD nu este la prima declarație vehementă împotriva reprezentaților americani de la București. La sfârșitul lunii august, Liviu Pleșoianu a cerut expulzarea ambasadorului Hans Klemm din România.

„Date fiind ingerințele repetate în treburile interne ale țării mele, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent și suveran, dacă ne respectăm Constituția și pe noi înșine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară și guvernamentală, precum și în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, așa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ!”, spunea el, printre altele, atunci.