Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a afirmat sâmbătă seară în cadrul unei emisiuni televizate că Ambasada Americii de la București nu a acționat în favoarea României, în ultimii ani.

Acesta a mai adăugat că viziunea lui Hans Klemm despre România nu coincide cu cea a administrației Trump și că aceasta reprezintă șansa țării noastre.

„Să nu ne ferim să o spunem: de câțiva ani, de câțiva ani Ambasada Americii de la București acționează profund negativ asupra României. Domnul Hans Klemm, dar și ceilalți dinaintea lui au o viziune care, slava Cerului, nu corespunde cu cea a actualei administrații de la Washington. În același timp, noi trebuie să transmitem informațiile cu ce s-a întâmplat administrației Trump, să ajungă la ei. Dacă rămânea vechea administrație, democrată, nu mai aveam nicio șansă să schimbăm ceva în România. Și-așa e greu, dar măcar avem o șansă”, a declarat Pleșoianu la Antena 3 în cadrul emisiunii „Descoperiți”.

Deputatul PSD nu este la prima declarație vehementă împotriva reprezentaților americani de la București. La sfârșitul lunii august, Liviu Pleșoianu a cerut expulzarea ambasadorului Hans Klemm din România.

„Date fiind ingerințele repetate în treburile interne ale țării mele, solicit expulzarea de urgență a ambasadorului Hans Klemm. Dacă suntem cu adevărat un stat independent și suveran, dacă ne respectăm Constituția și pe noi înșine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador în activitatea parlamentară și guvernamentală, precum și în politica românească în ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, așa cum nu e, în general, treaba niciunui ambasador cum anume hotărâm noi să ne construim propriul cadru legislativ!”, spunea el, printre altele, atunci.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews