ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, este de părere că  Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și George Maior ar trebuie judecați pentru trădare.

Astfel, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD susține că Laura Codruța Kovesi nu ar trebui doar revocată, Florian Coldea nu trebuia doar trecut în rezervă, iar George Maior nu ar trebui doar rechemat din postul de ambasador în SUA, ci toți trei ar trebui judecați pentru trădare sau chiar înaltă trădare.

Liviu Pleșoianu afirmă că în cazul lui Kovesi, Coldea și Maior sunt întrunite trei din cele patru elemente constitutive ale infracțiunii de trădare și enumeră pedepsele ce ar trebui aplicate conform codului penal.

Declarațiile deputatului PSD vin în contextul în care Sebastian Ghiță a declarat, potrivit lui Ion Cristoiu, că se întâlnea, alături de cei trei, cu șeful antenei CIA din România.

„Judecați pentru TRĂDARE!

Laura Codruța KOVESI nu trebuie doar revocată, Florian Coldea nu trebuia doar trecut în rezervă, George Maior nu trebuie doar rechemat din postul de ambasador în... SUA (ce chestie!). Toți trei ar trebui judecați pentru TRĂDARE sau, după caz, ÎNALTĂ TRĂDARE!

Conform articolului 394 din Codul penal, TRĂDAREA este "Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului".

În cazul celor trei (Kovesi, Maior, Coldea), sunt întrunite trei din cele patru elemente constitutive ale infracțiunii de TRĂDARE, conform aceluiași articol 394 din Codul penal:

"b) subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului;

c) aservire față de o putere sau organizație străină;

d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale"

Iar pedepsele pentru TRĂDARE sunt următoarele: "se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi". În cazul membrilor CSAT (Directorul SRI), este vorba despre ÎNALTĂ TRĂDARE, iar pedepsele cresc: "se pedepsesc cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi".

Într-un stat suveran (poate începem să fim măcar în Anul Centenarului), Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și George Maior ar fi imediat judecați pentru TRĂDARE sau, după caz, ÎNALTĂ TRĂDARE!

Ion Cristoiu: "Sebastian Ghiță se întâlnea, alături de Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, cu șeful antenei CIA din România. El spune că Dan Voiculescu și condamnarea sa a fost cerută din SUA. Americanii au dat ordin ca trusturile de presă românești să fie distruse. Ghiță a recunoscut că a pus la cale preluarea Realitatea TV la aceste întâlniri, misiunea sa a fost să fie manager la Realitatea TV."...

Din motive doar de el știute, Ghiță vorbește (cel puțin deocamdată) doar de Kovesi și Coldea, nu și de Maior. Dar Maior era superiorul lui Coldea, iar în prezent e ambasador taman în... SUA " , este mesajul scris de Liviu Pleșoianu pe pagina sa de Facebook.