ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Referendumul pentru Familie nu a fost validat din cauza „noncombatului partidelor tradiționale, boicotul USR” dar și din „modul nefericit în care a fost formulată întrebarea de pe buletinul de vot”, susține deputatul Remus Borza într-o postare de pe blogul personal.

Acesta deplânge faptul că „am decredibilizat și discreditat si acest instrument al democratiei participative,referendumul”.

Remus Borza mai scrie că nu găsește corectă grăbirea unei legi care să legalizeze parteneriatul civil, pentru că va genera și mai multe probleme, în loc să rezolve ceva.

Deputatul independent mai spus că odată adoptată această lege, urmează legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex și adopțiile de copii, iar în școală se va preda despre cum „Homosexualitatea și lesbianismul vor fi prezentate ca stari absolut normale și firești”.

„După 1990, am importat pseudo-valori dintr-o Europă decadentă. Deși majoritatea țărilor din Europa Occidentală au aprobat parteneriatul civil, căsătoriile gay, adopțiile, trebuie să ne întrebăm dacă acesta este drumul corect pe care să meargă și România. Am trântit referendumul și acum aruncăm în dezbaterea publică Legea parteneriatului civil. Chiar si eu propusesem o astfel de măsură pentru a atenua eventualele frustrări, nemulțumiri care ar fi apărut odată cu validarea referendumului. Dar în situația actuală, nu mi se pare corectă grăbirea unei astfel de legi. Adoptând-o acum, vom genera mult mai multe nemulțumiri și chiar vom radicaliza o parte însemnată a populației care, evident, susține familia tradițională, chiar dacă nu s-a prezentat la vot.
 
Trebuie să fim conștienți că, odată adoptată Legea parteneriatului civil, prin care partenerii de același sex vor fi asimilați soților în materie de asistență socială, asigurări sociale și de sănătate, drepturi ale pacientului, regim fiscal și combaterea violenței domestice, vor urma și alte concesii din partea statului. După câțiva ani, vom permite și căsătoriile între persoanele de același sex, după alți câțiva ani, vom permite și adopțiile copiilor de către cuplurile gay. În școală, încă din clasele primare, se vor preda cursuri prin care copiii noștri să fie acomodați cu astfel de practici. Homosexualitatea și lesbianismul vor fi prezentate ca stări absolut normale și firești, în spiritul unor valori europene și umaniste la care trebuie să ne raliem necondiționat. Cei care se vor împotrivi unor astfel de abordări vor fi stigmatizați și marginalizați social”, a notat el.

Acesta a încheiat postarea sa, afirmând că validarea Referendumului pentru Familie nu ar fi îngrădit cu nimic „drepturile și libertățile minorităților sexuale”.

„Poporul român este un popor tolerant. Dacă referendumul pe familie ar fi fost validat, asta nu ar fi îngrădit cu nimic drepturile și libertățile minorităților sexuale. Homosexualitatea și lesbianismul reprezintă acte sexuale și relații personale nefirești. Fiecare are o libertate deplină, chiar absolută de a se manifesta cum dorește în intimitate. Dar aceste deviațiuni sexuale si comportamentale nu pot fi acceptate și promovate ca un act de normalitate sau ca o virtute în societate. Astfel de practici și conduite nu înnobilează, nu purifică, nu înalță ființa umană. Dimpotrivă. O dezumanizează, o degradează și o abrutizează. Probabil, asta se și dorește de către promotorii globalizării. Un om fără conștiință, sentimente, valori și principii este mult mai ușor de supus și exploatat. Trăiască Omul Nou, al Noii Ordini Mondiale”, a concluzionat el.
 
Rareș Borza a fost deputat ALDE de Brașov și în trecut a fost membru al Marii Loji Naționale.