ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adoptat de Senat la 23 octombrie a.c., proiectul de Lege privind vaccinarea persoanelor în România avansează cu pași repezi spre votul final. Ȋnregistrat la Camera Deputaților pe 30 octombrie, a primit termen final pentru depunerea amendamentelor - 7 noiembrie, doar o săptămână!, iar raportul de la Comisia pentru sănătate și familie trebuie emis până marți, 14 noiembrie.

Singurul reprezentant al opoziției care a apucat să reacționeze în fața vitezei cu care s-a procedat la dezbaterea și votarea acestui proiect de lege este Matei Dobrovie, informează Tomisnews.ro. 

Deputatul USR a depus și câteva amendamente la proiectul de lege. 

„În primul rând, este vorba despre eliminarea obligativității vaccinării, despre condiționarea prezenței copiilor în colectivități și unități școlare de efectuarea vaccinării. De asemenea, nu consider normal ca firmele să plătească pentru vaccinarea angajaților, să suporte aceste costuri, multe nu și le permit și vor da faliment”, a declarat deputatul USR pentru Tomisnews.ro. 

„Nu știu de ce atâta grabă, ar trebui întrebați domnii de la putere. Mie nu îmi este prea clar cum poți să faci amendamente serioase pe un text care vine de la Senat cu doar câteva zile înainte… Cred că voit s-a făcut ca acest termen să fie strâns, ca să nu se poată depune amendamente. 

La Senat, a existat unanimitate, a fost o singură «abținere» din toți cei prezenți, un mod care pe mine mă sperie! Interesul este să se meargă pe repede-înainte fără o dezbatere serioasă, fără amendamente făcute temeinic și nu știu cui folosește acest lucru… 

Nu mi se pare că poți să expediezi o lege atât de importantă în câteva zile! În orice caz, faptul că există acele prevederi, că medicii sunt sancționați dacă își spun opinia legată de vaccinare, care ar fi neștiințifică sau nefundamentată, acest lucru lasă într-un mod arbitrar această problemă, și nu consider că e normal ca medicii să nu prezinte și riscurile vaccinării și să nu existe niște mijloace de responsabilizare clară legate de componența medicamentelor, vaccinurilor, responsabilitățile celor care le comercializează. 

Nu e nevoie ca producătorii, care în mod cert au interese comerciale foarte mari, să fie pur și simplu cei mai favorizați în acest caz. Nu văd o răspundere concretă pentru ei, dacă aceste vaccinuri nu au calitatea necesară sau se ajunge la efecte adverse și la afectarea vieții unor copii și ale unor familii”, a declarat deputatul Matei Dobrovie.