ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cere închiderea bisericilor pe termen nelimitat, mai ales că suntem în Postul Paștilor, pe motiv că oamenii în vârstă ar putea fi în pericol.

Ungureanu, unul dintre cei mai fanatici susținători ai obligativității vaccinării, acuză Biserica Ortodoxă de „mesaje contradictorii” și spune că Guvernul ar trebui să intervină ferm în acest caz, cerându-le oamenilor să se roage acasă. În altă ordine de idei, Ungureanu crede că Mitropolitul Ardealului e la Cluj, deși reședința acestuia este la Sibiu.
 
„Există o lipsă de reacție la mesajele contradictorii pe care le dau niște vectori de opinie foarte importanți. Spre exemplu, se intră în postul Paștelui. În clipa în care reprezentanții Bisericii Ortodoxe dau mesaje ciudate, să nu le spun altfel, prin care consideră că tainele care țin de Biserică și canoanele și tradițiile Bisericii sunt mai presus de siguranța publică, era normal ca Guvernul să spună hotărât, ferm și fără nici un fel de echivoc că oamenii pot și trebuie să se roage acasă în această perioadă și mai ales oamenii în vârstă, care obișnuiesc să meargă la biserică, în colectivități mari să nu facă acest lucru. Ar fi trebui să fie o reacție fermă și foarte clară”.

Întrebat dacă slujbele din biserici ar trebui suspendate sau interzise în perioada coronavirusului, vicepreședintele Comisiei de Sănătate a răspuns: „Absolut, absolut, ar trebui spus asta ferm, ar trebui să iasă la Cluj mitropolitul Ardealului, la București Înalt Prea Sfinția Sa(formula corectă este Preafericirea Sa - n.r.) Patriarhul, cu mesaje decente, cu caracter spiritual, dar cât se poate de clare”.
 
La rândul său, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a răspuns că „visul unora de a închide biserici denunță o mentalitate grav infestată cu virusul socialismului”.
 
„De ce ar intra bisericile în carantină și nu adevăratele spații supraaglomerate (mall-uri, cinematografe, cluburi de noapte etc)? Doar pentru ca persoane cu alergie ideologica la Biserica și rupte total de realitatea spirituală își dau cu părerea pe Facebook despre ceva ce nu pot înțelege? Visul unora de a se închide bisericile denunță o mentalitate infestată grav cu virusul socialismului care a și demolat multe dintre ele. Biserica a îndemnat și îndeamnă ferm la respectarea riguroasa a tuturor recomandărilor făcute de autoritățile medicale și la respectarea tuturor măsurilor de protecție a populației luate în aceasta perioada de instituțiile abilitate”, a declarat Vasile Bănescu într-o declarație de presă.
 
Alți politicieni, în frunte cu Andrei Caramitru și Traian Băsescu, au cerut și ei suspendarea slujbelor bisericești.