ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă de transport aparținând Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii a acostat în Portul Constanța, aducând cu sine militari, tancuri și transportoare blindate, informează România Liberă.

Pe 24 august, la Constanța, de pe nava USNS Carson City au fost debarcați militari însoțiți de tancuri Abrams și de alte vehicule blindate, aparținând Forțelor Terestre americane din Europa.

Militarii și tehnica militară americană fac parte din Batalionul 2 al Brigăzii 1 Blindate, Regimentul 5 Cavalerie, Divizia 1 Cavalerie.

De asemenea, un document al Forțelor Aeriene Americane din Europa arată că SUA a alocat 950 de milioane de dolari pentru construcția unui nou hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii.

Acesta va fi folosit pentru a găzdui aparate de zbor fără pilot (Unmanned Aerial Vehicle - UAV), mai cunoscute sub numele de drone.

Hangarul care s-a construit la Câmpia Turzii în perioada octombrie 2017 - mai 2018 va putea adăposti drone cu rază lungă de acțiune, probabil de tipul MQ-9 Reaper.

Pentru a îndeplini asemenea misiuni, hangarul va respecta toate „cerințele de securitate" impuse de SUA pentru operațiuni cu aeronave fără pilot, gen MQ-9. Aeronavele MQ-9 Reaper au o rază de acțiune între 1.800 și 2.000 de kilometri, ceea ce le-ar permite să ajungă de la Câmpia Turzii până în Crimeea.

De altfel, în luna mai 2018, Forțele Aeriene ale SUA au început să opereze drone MQ-9 de la baza Miroslawiec din Polonia. Despre dronele din Polonia, partea americană a precizat că nu au armament la bord și că desfășoară doar operațiuni de colectare de informații, supraveghere și recunoaștere.