ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


LCK (și al ei DNA) este creația promovată și susținută a cercurilor democrate din SUA și din deep state-ul aferent (CIA) și a structurilor supranaționale europene (să ne gândim doar la MCV).

Având în vedere că orice conservator care se respectă consideră că UE e un fel de colhoz neosovietic, nu greșim, din perspectiva binomului invocat, dacă spunem că LCK/DNA este creația "socialiștilor" americani și eurocrati. De altfel, genul de procuratură - extra/ordinară, puternic politizată și conectată la mize interne și externe de putere, puternic PR-izata - furnizată de LCK/DNA este specifică mentalității leftist-neosovietice.

Un conservator privește cu prudență și reticență orice acumulare de putere necenzurată, știind că ceea ce corupe cel mai mult într-o societate nu sunt banii, ci puterea nelimitată (Lord Acton). Așa cum era și previzibil, această procuroristică a fost apreciată tocmai de cei mai militanți reprezentanți ai establishmentului leftist și neosovietic.

Premiile și laudele LCK sunt primite de la ambasadorii americani democrați (leftarzi) și de la ambasadele unor țări nordice „socialiste". Într-adevăr, invitația lui Barna de la USR era perfect logică: există o legătură de familie și de rețea evidență între formațiunea neosovietica USR și procurorul ei șef, LCK. Se merită și se presupun dialectic, că o necesitate istorică. Doar că, din motive de tactică (stalinistul bun este un tactician versat), LCK chiar nu putea să-și asume și public identitatea să politică reală. Cum rămâne însă cu angajamentul LCK față de credința strămoșească? Prea multe icoane și moaște, zic, cică, unii. Păi așa e când nu știi istorie.

Comuniștii au intrat în istoria noastră prin intermediul unui reprezentant al vechii elite interbelice, tocmai pentru că știau foarte bine că sunt nepopulari și priviți cu mefiență de români. Iarăși, e vorba de tactică. Elementary, dear Watson. Rămâne de contemplat cu ironie și detașare, dar și cu realism (prea multă acoperire descoperită), fenomenul conservator românesc care, în parte, este închinător la acest nou idol neosovietic: Slujirea.