ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziua de 5 iunie va marca nu numai intrarea în epoca primarilor nelegitimi, aleși cu 20-35%, ci și schimbarea strategiei instituțiilor de forță de îngenunchere a puseelor veleitare de democrație: stoparea campaniei de vânătoare a primarilor și începerea prigoanei împotriva candidaților cu șanse mari și gură mare la alegerile parlamentare.

Din cauza primei etape, PSD va câștiga, la nivel național, peste 60% din voturi, ceea ce va conduce, conform sistemului de alegere indirectă, la adjudecarea majorității președințiilor de Consilii Județene, chiar acolo unde primarul PNL în funcție, deci cu șansele cele mai mari - ținând cont de stupizenia acceptării schimbării sistemului de vot (într-un singur tur) - va fi reales. PNL va înregistra, astfel, o scădere de cca 15% față de noiembrie 2014 și începutul anului 2015, obținând un scor net inferior, probabil, sumei scorurilor pe care le-ar fi obținut separat vechiul partid și defunctul PDL.
 
Cum principala trăsătură a ALDE este opoziția față de limitarea drepturilor cetățenești și față de circul mediatic al arestărilor fără finalitate procesuală, este de presupus că nu va da curs semnalelor din ce în ce mai insistente din partea PNL (care aplaudă necondiționat implicarea politică a instituțiilor de forță și decredibilizarea actului de justiție cu efecte dramatice: opinia publică nu va mai da crezare nici acuzațiilor bine probate, cauționând astfel orice tip de vinovăție) pentru o alianță postelectorală, ceea ce va adânci diferența de putere decizională în favoarea PSD.
 
Consecința pe termen scurt va fi revenirea catastrofală a cotei PNL pentru alegerile parlamentare la cea din primăvara lui 2014 (15%) - care a obligat la asocierea emetizantă cu PDL și crearea cloacei "statului de drept" - și întoarcerea la păguboasa hegemonie a PSD. Adică sărim din lac în puț.

În aceste condiții, DNA va trebui să mărească strocul sau să se orienteze spre șantajul "nearestant" al liderilor PSD ("manevra Dragnea") pentru a mai rezista în luptă până la victoria finală asupra noastră - implementarea votului electronic.