ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 București, afaceristul Viorel Cataramă, a pledat, în cadrul reuniunii Consiliul de Coordonare al PNL București, pentru privatizarea integrală a învățământului superior în România și a sistemului de sănătate.

„De ce trebuie să plătim noi din banii noștri studiile unui viitor medic timp de șase ani, ca să plece imediat în străinătate. Deci tot învățământul superior ar trebui privatizat, inclusiv parțial învățământul mediu și învățământul primar", a spus Cataramă, conform Cotidianul.

În opinia acestuia, „toate spitalele trebuie privatizate, cu excepția situațiilor de urgență, care trebuie sa rămână la stat".

„Degeaba facem 3.500 de euro salariul medicilor, dacă, în continuare, la o operație se folosesc de o sută de ori mai multe tampoane decât sunt necesare, dacă se cumpără utilaje sau aparate de 10 milioane de euro care stau nefolosite", a agrumentat Cataramă.

Afaceristul a mai propus și eliminarea ajutoarelor sociale pentru persoanele capabile să muncească.

Acesta a mai susținut că oamenii de afaceri care au demonstrat performanță în România pot intra în structurile de conducere ale administrației locale și centrale.

„Trebuie să apreciem acești oameni de afaceri, nu trebuie sa-i eliminăm și sa-i folosim numai ca sponsori pentru activitățile noastre", a mai precizat Cataramă.