ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 16.08/ 19:06 Într-un „Drept la replică” primit pe adresa redacției, managerul Filarmonicii Oltenia din Craiova, Gabriel Zamfir, explică faptul că nu a repezentat poziția instituției al cărei manager este atunci când a făcut respectivul comentariu pe Facebook și cere scuze tuturor celor „care s-au simțit lezați de exprimarea mea neinspirată, formulată într-un moment al unui adevărat uragan mediatic și social.” Zamfir spune, de asemenea, că nu este momentul să se retragă din funcția pe care o are.

Publicăm mai jos Dreptul la replică al lui Gabriel Zamfir:

Stimati domni/stimate doamne,
În ultimele zile, am reflectat asupra consecințelor pe care le-a avut răspunsul meu la un comentariu postat pe o rețea de socializare, într-o discuție neoficială în care nu reprezentam poziția instituției al cărei manager sunt.
 
Prin acel răspuns, îmi exprimam dezacordul ca un părinte să expună copiii unui mediu posibil violent precum cel anunțat în mass-media. Deși m-am exprimat la sens figurat - eu nefiind o persoană conflictuală și violentă - exprimarea mea a fost nepotrivită, drept pentru care, cer scuze publice tuturor acelora care s-au simțit lezați de comentariul meu.

Sunt cetățean al acestei țări și, excluzând orice funcție publică pe care o dețin vremelnic, militez pentru democrație și unitate socială și consider că dezbinarea societății nu face bine nimănui.

De la momentul în care am obținut prin concurs funcția de manager al Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, am realizat alături de colegii mei o multitudine de proiecte, care au adus Craiova în prim-planul peisajului cultural-artistic al României. Pentru că am responsabilitatea de a continua aceste proiecte, nu cred că este momentul să mă retrag din această funcție.

Acest comunicat nu se dorește a fi o justificare, ci doar lămurește contextul în care s-a produs acel nefericit comentariu pentru care, încă o dată, doresc să cer scuze tuturor celor care s-au simțit lezați de exprimarea mea neinspirată, formulată într-un moment al unui adevărat uragan mediatic și social.

P.S.: Solicit ca la dreptul la replica sa folositi pozele trimise in attach, sursa: Facebook

Multumesc anticipat,

Gabriel Zamfir - Craiova
 
Știrea inițială
 
Ministrul Culturii, George Ivașcu, a declarat că se dezice în totalitate de afirmațiile managerului Filarmonicii Oltenia din Craiova, Gabriel Zamfir și îi sugerează demisia de onoare.

Zamfir a stârnit stupoare, după ce a scris pe facebook, referitor la protestul de vineri: „Un mare respect pentru acei jandarmi și măcar un glonț în cap acelor așa-zise "mame" care au ieșit cu copiii în brațe la proteste deși se știa că nu e un protest pașnic așa cum ar trebui să fie în democrație. Dar deh nu avem aceeași definiție pentru "democrație"”.

Contactat de pressone, George Ivașcu a spus că se delimitează de afirmațiile acestuia.

„Ca român, ca slujitor al culturii și civilizației românești, ca european și ca persoană educată în respectul pentru celălalt, mă dezic în cei mai categorici termeni de afirmațiile domnului director Gabriel Zamfir, pe care le condamn.

Asemenea atitudini și vocabular nu pot fi acceptate în România de astăzi, ele amintind de cele mai negre momente prin care a trecut poporul nostru în secolul trecut.

Nu pot iniția măsuri administrative împotriva acestui domn, întrucât Filarmonica din Craiova nu se află în subordinea ministerului pe care îl conduc. Îmi permit, însă, la rândul meu, să-i sugerez o demisie de onoare”, a spus Ivașcu pentru sursa citată.