ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Informația vine pe fondul negocierilor tratatului de liber-schimb dintre UE și Canada, în contextul în care Comisia Europeană a acceptat că fiecare țară membră să își dea avizul.

Potrivit cnbc.că citat de hotnews.ro, Canada va elimina vizele pentru România și Bulgaria în contextul în care cele două țări s-ar putea opune adoptării acordului comercial dintre UE și Canada. 

Comisia Europeană și statele membre ale UE au că obiectiv semnarea acestui acord la finele lui octombrie cu Canada, în cadrul unui summit la care este invitat și premierul Justin Trudeau. 

În aprilie, UE a acordat Canadei și Statelor Unite trei luni pentru a aplica regimul de reciprocitate al vizelor amenințând că, în caz contrar, ar putea impune vize pentru cetățenii canadieni și americani.

Din păcate, în ciuda relațiilor diplomatice apropiate, a discursurilor moralizatoare pe care ambasadorul american le adresează periodic societății românești și pelerinajului pe care înalți oficiali și formatori de opinie îl fac la ambasada SUA în momente aniversare sau la simpla convocare a ambasadorului Klemm, dinspre SUA nu vine încă nicio știre că vizele pentru români ar putea fi  ridicate.