Forțele Navale Române și Marina Militară a Statelor Unite ale Americii vor desfășura, în perioada 13-17 iunie, antrenamente în Marea Neagră pentru exersarea și dezvoltarea interoperabilității dintre forțele navale ale celor două state, a informat Statul Major al Forțelor Navale într-un comunicat remis presei.

Marina Militară Română participă la exerciții cu Fregata Regina Maria, o corvetă, două dragoare maritime, două nave purtătoare de rachete, un elicopter Puma Naval și o echipă de militari de la Secția Scafandri pentru Operații Speciale (SSOS), iar în secvențele de luptă contra amenințărilor aeriene vor fi implicate și trei avioane de vânătoare MiG21 Lancer, ale Forțelor Aeriene Române.

"Partenerul strategic american participă la exerciții cu Distrugătorul USS Porter care, pe parcursul escalei din Portul Constanța, programată în perioada 10-12 iunie, are planificate antrenamente secvențiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicații, cu Marina Militară Română", se arată în comunicatul de presă.

Tot vineri, șeful Departamentului pentru cooperare în Europa din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei, Andrei Kelin, a afirmat că intrarea în navelor militare în Marea Neagră va duce "la planificarea unor măsuri de răspuns" din partea Rusiei.

Referitor la prezența portavionului USS Harry Truman în Marea Mediterană, Andrei Kelin a remarcat că aceasta intervine înaintea summitului NATO de la Varșovia și reprezintă "o demonstrație de forță". Recent, presa internațională a relatat că USS Harry Truman, care tocmai a îndeplinit o misiune de opt luni în Golful Persic, se află de vinerea trecută în compania portavionului USS Dwight Eisenhower, trimis să-l înlocuiască.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews