ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea Electorală Permanentă a informat că, până luni, au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral venite din partea românilor care au domiciliul sau reședința în străinătate, cu trei zile înainte de expirarea termenului legal pentru înscriere.

”Dintre acestea, 6.673 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.443 pentru votul în secțiile de votare. Menționăm că cererile de înscriere în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 2.209 localități din 44 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în 496 de localități din 33 de țări”, informează AEP.

Ministerul Afacerilor Externe a atras atenția că au mai rămas doar 3 zile până la încheierea perioadei de înscriere a cetățenilor români din străinătate în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Astfel, până la 14 septembrie 2016, orele 24:00, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poștă sau prin e-mail la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral, optând fie pentru a-și exercita votul prin corespondență, fie pentru a solicita înființarea unei secții de votare în localitatea de reședință.