ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doctor în științe medicale, decorat în 2011 cu Ordinul Serviciul Național în grad de Cavaler, Răzvan Alexe Vasiliu și-a dedicat întreaga viață slujirii semenilor. A celor mai oropsiți dintre oameni: leproșii internați în centrul din Tichilești.

Născut în septembrie 1957 la București, într-o familie de medici, Răzvan Vasiliu a absolvit Facultatea de Medicină în 1984. O vreme a profesat la Slobozia, însă o tulceancă de care s-a îndrăgostit l-a convins să vină în Dobrogea. În 1990, Direcția de Sănătate Publică Tulcea l-a repartizat la Tichilești. Atunci erau în colonie 61 de bolnavi. A rămas trei ani printre ei, îngrijindu-i și fiindu-le aproape, ca medic și ca om. 

Din 1990, Răzvan Vasiliu a devenit membru fondator al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat – filiala Tulcea, iar în 1996 el a fost numit prefect al județului Tulcea. Ȋn 2000, la finalizarea mandatului, s-a întors director la centrul din Tichilești, unde slujește oamenilor și astăzi. 

Cu multă credință în Dumnezeu și cu dragoste pentru semeni, Răzvan Vasiliu a transformat leprozeria din Tichilești, singura rămasă în Europa, dintr-un avanpost al infernului într-o micuță comunitate în care pacienții săi își duc viața cu decență. El însuși locuiește la Tichilești, și doar la sfârșit de săptămână merge la Tulcea, acolo unde are familia. Soția lui, Otilia Vasiliu, este medic veterinar.

Astăzi, doctorul Răzvan Vasiliu s-a alăturat Alianței Noastre condusă de Marian Munteanu. „Profund dedicat profesiunii sale și ajutorării celor aflați în suferință, doctorul Vasiliu ne-a oferit tuturor, prin întreaga sa activitate, atât la spitalul din Tichilești cât și în plan social, civic și administrativ, un model de integritate și desăvârșit profesionalism. Îi urez din toată inima bun venit ! ”, a scris Marian Munteanu pe pagina sa de facebook.    

Gafă imensă la Digi24. Marian Munteanu, întrebat dacă a participat la Mineriada din 1990. REACŢIA fabuloasă a fostului lider al studenţilor