ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un document al Comisiei Europene din 2012 pare să sugereze implicarea acestei entități în procesul de justiție al României, informează Q Magazine.

„Documentul, adresat Guvernului României, este datat 10 octombrie 2012 și prezintă o listă de 21 de cerințe, în legătură cu MCV.

La punctul 20 se cere o scurtă descriere a situației curente și să se stabilească pașii următori pentru cazurile de înaltă corupție și care îi cuprind pe: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Șerban Brădișteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeș, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Cererea este una imperativă”, precizează sursa citată.

Jurnalistul Răzvan Savaliuc a afirmat că acest document arată existența unui plan pentru preluarea politică a României.

„După părerea mea este o bucată din planul Minerva, de care am mai vorbit. Este vorba despre preluarea controlului asupra României. Acest lucru s-a încercat și în Polonia sau Ungaria, dar acolo a existat o opoziție puternică”,  a spus jurnalistul.

Planul „Minerva” a fost realizat de către americani și partenerii lor din Occident.

„România a fost supusă unui experiment. I s-a impus în secret, prin servicii, să adopte strategii de acțiune penale, care au fost folosite de americani în țările sud-americane, arabe și africane (lumea a III-a) folosite în combaterea traficului de droguri, de persoane, terorismului. Adică cu încălcarea Drepturilor Omului. Politicienii, elitele românești au fost vânați sistematic și plimbați în cătușe în fața națiunii, ca niste teroriști, manipulându-se dorința poporului de dreptate.

Totul a început cu acceptul tacit al președintelui Traian Băsescu, care era inculpat la preluarea mandatului în Dosarul Flota, și care a acceptat începerea vânătorii de scalpuri  în România, și care a fost ajutat de forțe externe să rămână la Putere, fraudându-se alegerile și aruncându-se la coș rezultatul Referendumului din 2012, când 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui”, notează ziaristul.

Savaliuc susține că „Planul Minerva a reușit în România. A subminat instituțiile fundamentale, clasa politică și a decimat elitele românești. A transformat justiția într-un câmp tactic în care au apărut magistrați diletanți, iresponsabili și scăpați de sub orice control. Până la Înalta Curte. Aserviți SRI.

Rezultatul Planului Minerva: s-a inlocuit corupția autohtonă cu una și mai periculoasă: corupția de import, care a acaparat resursele strategice ale României și piața de desfacere în detrimentul național. Azi românii plătesc facturi la casele lor numai la firme străine”.