ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Considerând, în urma dovezilor indiscutabile!, că se întâmplă lucruri grave și îngrijorătoare cu cetățenii români, iar instituțiile statului sunt în derivă și incapabile de a-și efectua misiunea lor, 

Considerând că România nu poate face abstracție de faptul că propriii cetățeni sunt umiliți, discriminați, tratați după alte standarde, nu cele europene, încălcându-li-se drepturile fundamentale!,
în numele miilor de părinți români din Diasporă, care se află în situații dramatice, VĂ CEREM SĂ VĂ IMPLICAȚI!

Vă cerem să vă implicați direct, nu prin funcționari de rang inferior, și să acordați atenția cuvenită și respectul Diasporei! 

Sunt cazuri de discriminare evidentă, de rasism și manifestări xenofobe împotriva cetățenilor români, sunt accidente grave de muncă, în care cetățeni români – unii, chiar și fără contract de muncă!- au fost răniți grav, rămânând pe drumuri, fără niciun drept, în Europa, cea cu o mie și una de drepturi și cu o legislație aproape perfectă!

Sunt foarte multe cazuri în care cetățenii români și-au pierdut propriii copii!, și i-au pierdut nu pentru că ar fi niște barbari și niște necivilizați, -așa cum vor unii să pară!- ci i-au pierdut pentru că instituțiile de forță din diferitele state europene au acționat abuziv, discreționar, încălcând legea, au falsificat dosare și au ignorat dovezile, au mituit martorii, au intimidat și amenințat părinții, i-au spoliat economic, iar apoi, i-au aruncat în închisoare, - după interogatorii interminabile, unele, chiar în miez de noapte!- luându-le copiii.

În fața unor asemenea acte de nedreptate, în fața unor asemenea atrocități, nimeni nu poate să tacă și să se ascundă cumva în spatele prerogativelor legislative!
Prerogativele sunt pentru a limita privilegii sau pentru a reduce dreptul de a acționa prea mult, în defavoarea altora! Prerogativele, însă, nu sunt și nu pot fi niciodată! niște articole dintr-o lege, care consfințesc lașitatea noastră, dreptul de a închide ochii și de a nu vedea oamenii!

IMPLICAȚI-VĂ, atunci, și LUAȚI ATITUDINE!

… Ultimul caz care a indignat lumea, dar nu știu dacă dumneavoastră ați aflat cumva!..., este cel al cetățeanului român, Camelia Smicală din Finlanda…
 
Cum ar fi dacă, Domnule Președinte sau Domnule Prim-ministru, fiica sau sora dumneavoastră ar fi, pur și simplu, călcată în picioare, dacă 4 (patru) polițiști finlandezi ar intra în casă peste ea –încălcându-i toate drepturile!-, i-ar rupe coastele, i-ar traumatiza copiii!, ar distruge-o psihic?! Cum ar fi dacă, deși instanța judecătorească ar decide să îi dea copiii, statul finlandez aplică până la urmă alte tertipuri, alte standarde dubioase, și nu-i dă, totuși?! Cum ar fi dacă sentința în procesul în care ea așteaptă să i se facă dreptate, ar fi fost luată mai înainte, în spatele ușilor închise, și ați constata că totul nu a fost decât un simulacru pentru ochii lumii, o farsă sinistră care să ne pălăvrăgească despre democrația noastră nelimitată?! Cum ar fi dacă ați vedea că judecătorul nici nu vă bagă în seamă, nici nu vă ascultă, nici nu lasă avocatul apărării – avocat, care tremură!- să spună ceva, nici nu ia în evidență dovezile clare ale nevinovăției unui om nevinovat?!, cum s-a întâmplat alaltăieri…

Cum ar fi dacă nepotul dumneavoastră fuge de la casa de copii, unde a fost internat cu forța, - și, fuge din cauza condițiilor "minunate”, care i-au fost puse la dispoziție!- și este căutat cu poliția și cu câinii 7 (șapte) ore?! Cum ar fi dacă un om nevinovat, Mama lui, - care nu a fost acuzată niciodată, nici chiar de finlandezi!, de rele tratamente aplicate copiilor săi- și-ar frânge mâinile de durere, de neputință, de disperare, iar dumneavoastră i-ați explica științific despre prerogativele legale?!

Cum ar fi dacă Mama aceasta ar sta ore în șir la coadă ca să vă voteze, cum s-a întâmplat!, iar dumneavoastră ați refuza după aceea să ridicați un singur deget ca să o ajutați?!

IMPLICAȚI-VĂ, OAMENI!
 
Nu mai trimiteți funcționari de rangul al șaptelea, să negocieze cu finlandezii, că nu au ce negocia!
Șeful Statului sau măcar Prim-ministrul să iasă în față! Să ia atitudine în fața lumii și să protesteze împotriva abuzurilor îndreptate împotriva românilor!
Chemați ambasadorul Finlandei la București și înmânați-i note de protest!
Luați legătura cu alți șefi de state și faceți un front comun împotriva abuzurilor!
 
Rechemați ambasadorul român de la Helsinki și nu vă temeți nici chiar de ruperea legăturilor diplomatice cu Finlanda! Aceste legături pot fi sudate mult mai trainic într-un viitor, clădite fiind pe respect reciproc și pe ideea de
 
Acceptând târguieli josnice, complezențe de dragul străinilor, lașități de teama de a nu afecta relațiile diplomatice, ne compromitem și mai mult ca țară în ochii lumii.

Dacă nu îi apărați pe cetățenii români nici chiar atunci când sunt nevinovați, când îi apărați atunci?!

… Deși foarte mulți români mi-au cerut să înceapă manifestațiile de protest la București și peste tot în lume, împotriva abuzurilor, discriminărilor românilor și NEINTERVENȚIEI statului român (!!!!!), gândindu-mă la stabilitatea țării, m-am opus. Nu este acesta cel mai bun lucru pentru România exact acum.
Mulți au dorit, de asemenea, să intre în greva foamei pentru a protesta împotriva tăcerii autorităților române. Eu nu știu ce s-ar întâmpla dacă, nu unul – pentru că nu l-ați vedea!- ci sute, mii de oameni, ar intra în greva foamei la București, în fața palatelor dumneavoastră, sau la Bruxelles…

Îmi doresc să nu ajungem la astfel de lucruri.. Dar, IMPLICAȚI-VĂ, Domnule Președinte, Domnule Prim-ministru! Să așteptăm, nu se mai poate!

Dumnezeu să ne ajute! Să ne arate calea pe care trebuie s-o urmăm…