ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a evocat din nou, sâmbătă, ideea unui al treilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, salutând relația "excelentă" dintre ei, la șase săptămâni după eșecul întrevederii lor de la Hanoi, informează AFP.

Această serie de postări pe Twitter intervine la câteva ore după ce liderul nord-coreean s-a declarat favorabil unei a treia întrevederi cu locatarul de la Casa Albă și a evocat la rândul său o relație care rămâne puternică între ei doi.

„Sunt de acord cu Kim Jong Un din Coreea de Nord că relația noastră rămâne foarte bună, termenul de 'excelentă' fiind poate cel mai potrivit, și că un al treilea summit ar fi binevenit în ideea că am înțelege pe deplin unde ne situăm", a notat pe Twitter, plin de entuziasm, președintele american.

În februarie 2019, a doua întrevedere între cei doi lideri, care a avut loc în capitala vietnameză Hanoi, s-a soldat cu un eșec, lovindu-se în special de problema ridicării sancțiunilor cerută de regimul de la Phenian. Donald Trump a afirmat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancțiunilor care i-au fost impuse ca urmare a programelor sale nuclear și balistic, însă Coreea de Nord a declarat că ea a cerut doar o ridicare "parțială" a restricțiilor.

Sâmbătă, însă, președintele american nu și-a ascuns optimismul cu privire la destinul Coreei de Nord, salutând „leadership"-ul lui Kim Jong Un. „Coreea de Nord are un formidabil potențial de creștere, de succes economic și de îmbogățire sub conducerea președintelui Kim", a susținut Donald Trump.
 
„Aștept cu nerăbdare ziua, care ar putea sosi curând, când armele nucleare și sancțiunile vor putea fi suprimate, pentru a vedea apoi cum Coreea de Nord devine una dintre cele mai prospere națiuni din lume!", și-a exprimat entuziasmul liderul american