ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dorin Cocoș este unul dintre cele mai controversate personaje din ultimul deceniu. Căsătoria cu Elena Udrea, dar și afacerile în care a fost implicat - Microsoft, parcările din București sau contractele cu Ministerul Sănătății - l-au propulsat în ateția presei.

Numai pentru reactivii de teste medicale, vânduți spitalelor de stat, Dorin Cocoș a încasat 85 de milioane de euro în 9 ani. Numai într-o singură zi, firmele lui Cocoș au obținut contracte în valoare totală de 18 milioane de euro. Prețurile au fost umflate cu 300%, potrivit Rise Project.

Dorin Cocoș a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare și confiscarea sumei de 3.700.000 euro în dosarul Microsoft. Sentința nu este definitivă.

Este lesne de înțeles de unde a avut Cocoș bani pentru a-și construi pe malul lacului Snagov o copie a castelului Trianon. Cel puțin așa susțin localnicii.

Tot la Snagov și-a ridicat un palat și Adriean Videanu, fost primar al Bucureștiului și ministru, dar și Attila Verestoy, politican UDMR.