ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dosarul privind retrocedarea ilegală a terenurilor de la Nana a fost trimis în judecată de Parchetul General.

În acest dosar 11 persoane sunt acuzate de conflict de interese, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale sau fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, are pus sechestru pe o parte din moşia de la Nana, anunţă România TV.

Procurorii Parchetului General au dispus, în luna martie, punerea în mișcare a acțiunii penale față de 11 persoane în dosarul schimburilor de terenuri din localitatea Nana. 

Procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu și Marian Dobre sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, spălare a banilor, conflictul de interese și fals în declarații.

De asemenea, Gheorghe Dobre este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, spălare a banilor și conflict de interese; Simona Alina Preda, Vasilica Preda, Domnica Enciu și Daniela Negoiță sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și spălare a banilor.

În plus, Nicolae Tudorache este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, spălare a banilor și fals în declarații, iar Georgică Ștolea de complicitate la abuz în serviciu și spălare a banilor.

Totodată, față de Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre și Simona Alina Preda s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile.

Procurorii susțin că, în perioada 2005 — 2010, Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Gelu Neagu, Marian Dobre și fostul primar comunei Nana Dumitru Budeșteanu (în prezent decedat) au inițiat, constituit și sprijinit un grup infracțional organizat, la care au aderat și ceilalți inculpați, fapte urmate de săvârșirea de infracțiuni care au avut ca rezultat retrocedarea de terenuri prin eludarea dispozițiilor legale în materie.