ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reapariția dosarului RCS&RDS vs. Dumitru Dragomir a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că nimic nu prevedea acest lucru.

Conform luju.ro, dosarul ar putea pune capăt carierei Laurei Kovesi în fruntea DNA. Sursa citată scrie că acest dosar ar fi fost „uitat” în sertare de către procurorii DNA la presiunea lui Kovesi pentru că cel puțin doi oameni sunt legați de șefa DNA. Eduard Kovesi, fostul soț al Codruței, ar fi lucrat la RCS, iar Florin Nemeș, coordonatorul de marketing al firmei, are acum o relație cu Kovesi.

„Surse avizate susțin că scoaterea pe piață a acestui dosar este un semn că Laura Kovesi nu mai are multe zile la conducerea DNA și că tot mai puțini procurori din cadrul parchetului pe care îl conduce îi mai recunosc autoritatea.
De asemenea, se pare că mulți procurori DNA sunt speriați la gândul că un apropiat audit al Ministerului Justiției sau al Inspecției Judiciare, ori unul extern cum a anunțat ministrul Tudorel Toader, i-ar putea prinde cu dosare grele ținute în sertar în nelucrare, în pofida existenței tuturor probelor de vinovăție”, se arată pe luju.ro.

DNA a anunțat, vineri 5 mai 2017, punerea în mișcare a acțiunii penale față de fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, pentru luare de mită și complicitate la spălare de bani. În același dosar, fostul administrator al RCS-RDS, Ioan Bendei, a fost inculpat pentru dare de mită și spălare de bani, iar Alexandru Oprea, fost director al RCS-RDS, pentru complicitate la dare de mită.

De asemenea, aceeași măsură fost dispusă și față de alte trei persoane, printre care și fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir. Dosarul privește o posibilă luare de mită de către Dumnitru Dragomir de la RCS-RDS, printr-un contract încheiat între compania de cablu și un restaurant al fostului șef LPF. Mită ar fi fost dată în schimbul acordării către RCS-RDS a contractului privind televizarea meciurilor de fotbal din Liga 1.

În dosar apare și Digi Communications, care are calitatea de suspect. Informația legată de punerea sub acuzare a firmei a venit mult mai târziu, iar CSM trebuie să cerceteze dacă nu cumva este vorba de un tratament preferențial, mai ales în contextul prexentat mai sus
.
 
Digi Communications se află în plin proces de listare la Bursa de la București, iar recent a apărut informația că firma are un proces și în SUA legat de o achiziție a unei companii din Ungaria.