ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul General a clasat dosarul deschis ca urmare a plângerii depuse de Lumea Justiției referitor la casele din Sibiu ale președintelui Klaus Iohannis, informează Hotnews.

Dosarul a fost clasat din 6 februarie în baza articolului 16), litera i) din Codul de procedură penală, care prevede că „există autoritate de lucru judecat”, au declarat pentru sursa citată reprezentanți ai Parchetului General.
Carmen Iohannis, soția președintelui, a fost audiată în acest dosar în februarie 2019.

Dosarul a fost deschis de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce Lumea Justiției a făcut o plângere împotriva notarului din Sibiu, Radu Gabriel Bucșă, și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea a fost depusă în legătură cu manoperele prin care familia Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 - noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

În sesizare se arată că, de pe urma exploatării unui imobil, soții Iohannis au obținut 320.000 euro, până când instanțele brașovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare, declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință, precum și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului.

Președintele Klaus Iohannis declara că el nu are niciun dosar penal pentru că toate s-au clasat deoarece faptele nu există. Klaus Iohannis spunea că nici el și nici soția sa nu au comis vreodată vreo ilegalitate sau faptă penală.
 
„Eu nu am niciun dosar. Toate s-au clasat. Aceste clasări nu s-au făcut pentru că mă cunosc eu cu procurorul Lazăr 1 sau cu procurorul Lazăr 2. S-au clasat pentru că nu există fapte. Eu știu foarte bine ce am făcut și la primărie, și înainte de primărie, și la Președinție. Eu nu am comis niciodată o ilegalitate sau vreo faptă penală, lucru la fel de adevărat și pentru soția mea, Carmen", declara președintele în noiembrie 2018.