ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prof. Univ. Dr. Pavel Chirilă reacționează la nenumăratele apeluri anti-Referendum lansate de politologul Vladimir Tismăneanu.

Într-un text trimis pe adresa ActiveNews.ro, doctorul Chirilă  le transmite lui Vladimir Tismăneanu și Andrei Oișteanu că „riscă să se îmbplnăvească de atâta ură”.


Acesta spune că „lupta cu firescul” este „o greșeală gravă”, pe care a făcut-o și Karl Marx. Iată textul integral:
 
Domnule Tismăneanu
Domnule Oișteanu
 
Am citit cuvântul Dumneavoastră de dispreț și batjocuri fața de poporul român.
Nu le reproduc ca să nu maculez hârtia.
Îmi dau seama cât de triști și de neîmpliniți sunteți în această țară, unde Biserica, „nici porțile iadului nu o vor dărâma”, unde ați avut răbdare 30 ani să se întâmple ceea ce sperați Dumneavoastră și strămoșii Dumneavoastră încă de acum 70 ani.
Ca să vă fac să vă simțiți bine lângă Lenin și Marx vă reproduc un text din trista lor existență: Lenin: „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră.”
Dar Apostolul Pavel care înțeleg că nu prea vă este simpatic spune așa: Dacă Domnul e cu noi nimeni nu ne poate fi împotrivă.
 
Marx spune ceva mai rău pentru noi și mai plăcut pentru voi: „Românii sunt un popor fără istorie, destinat să piară în furtuna revoluției mondiale. Ei sunt suporterii fanatici ai contrarevoluției și vor rămâne astfel până la estomparea sau pierderea caracterului lor național la fel cum prin propria lor existență în general, reprezintă prin ei înșiși un protest contra unei mărețe revoluții istorice.

Dispariția lor de pe fața pământului va fi un pas înainte.” (K. Marx, Fr. Engels, Opere complete, vol. VIII, p. 29)
Domnilor antiromâni, batjocoritori ai românilor, opriți-vă, riscați să vă îmbolnăviți de atâta ură.Eu speram să vă simțiți mai bine pe aici pe la noi.
Chiar vă supărați și suferiți atât de mult pentru acest referendum? Sau v-ați dat seama că ați muncit degeaba atâția ani?
Faceți o greșeală gravă: vă luptați cu firescul și o faceți cam demult. Această greșeală a facut-o și Marx, prietenul Dumneavoastră și în afară de faptul că au murit câteva milioane de oameni datorită lui, nu a obținut nimic.
 
Nici el nu suporta „popii” ( pe la noi pe aici se spune „preoți”). Vă compătimesc pentru soarta pe care o aveți: tristă într-un popor care nu vă face bine însăși prin faptul că există. Ce soartă!
 
Încă un sfat Domnilor Tismăneanu și Oișteanu:
Vorbiți frumos că vi se vede ura cum iese din pix. Știu că e greu, că n-ați practicat niciodată acest stil nobil și demn. Dar încercați, încercați, încercați.
Hristos S-a răstignit și pentru voi.
 
Nouă, dumneavoastră și strămoșii dumneavoastră, ne-ați făcut un singur cadou: comunismul. Acum ce mai vreți să inventați? Lăsați-ne să ne trăim și să ne manifestăm credința în Hristos. El face să răsară soarele și peste cei buni și peste cei răi și ne vindecă pe toți, adică și pe noi și pe Dumneavoastră.