ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că prin declarațiile referitoare la Ordonanța 6, fostul premier Dacian Cioloș arată că „a rămas aceeași păpușă a serviciilor", iar actul normativ respectiv, dat de Cabinetul Cioloș, a avut rolul de a păstra Serviciul Român de Informații (SRI) „în câmpul tactic".

„Câteva observații despre ce a spus Dacian Cioloș în seara asta. Încă o dată a arătat că este un om care habar n-a avut ce semnează și a rămas aceeași păpușă a serviciilor. Așa-zisa obligativitate de a cere avizul de la CSAT pe ordonanțe - nu există așa ceva, nici măcar la buget. Putea să citească legea CSAT. Dacă nu o înțelegea în română, o traducea în franceză. Acolo scrie că instituțiile din sistemul de securitate națională (...) trebuie să avizeze proiectele de buget, adică înainte să le trimită la Ministerul de Finanțe, trebuie să le avizeze CSAT", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

Acesta susține că este „o minciună" argumentul potrivit căruia fără Ordonanța 6 ar fi apărut blocaje în anchetele penale.

„O altă minciună e legată de blocajul care ar fi apărut în anchetele penale dacă nu dădea Ordonanța 6. În primul rând, Ordonanța 6 are în nota de fundamentare o referință la decizia Curții Constituționale, dar în textul ei modifică multe articole din mai multe legi, din codurile penale, care nu au legătură cu decizia Curții Constituționale. A fost o ordonanță dată pentru a păstra în joc, în câmpul tactic, Serviciul Român de Informații. Ăsta a fostul rostul Ordonanței 6, dată într-o zi