ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul nu trebuie să-și mai permită niciodată să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților.

„Este pentru prima dată când eu insist să facem cu toții eforturi să înțelegem că cei de la Ministerul de Finanțe și, în general, Guvernul nu trebuie să-și mai permită niciodată să iasă din rigorile financiar-fiscal-bugetare. Dacă veniturile încasate până la un anumit moment, dacă prognoza de încasări pe următoarea perioadă, vorbim în general de mijlocul anului, nu-ți arată că ai mai mulți bani decât era prevăzut, nu trebuie să te hazardezi să faci rectificări pozitive dacă datele nu-ți arată asta. Asta nu înseamnă că acest Guvern va avea lipsă de încasări și va face rectificare negativă. (...) Trebuie să înțeleagă toți, indiferent dacă este Guvernul nostru, că, dacă prin absurd vor avea lipsă de încasări anul ăsta, la anul, peste trei ani, nu le dă nimeni dreptul să mistifice rezultatele", a spus Dragnea, întrebat dacă anticipează o rectificare negativă de la Guvern.

Potrivit acestuia, toate măsurile care au fost prevăzute în programul de guvernare vor fi aplicate.

„Eu am văzut și oameni dragi de la noi din partid, am văzut și specialiști din altă zonă politică, am văzut și instituții care își exprimă îngrijorarea. Din ceea ce am aflat eu de la Guvern va fi pus în aplicare, pentru că el a fost fundamentat prin niște date statistice și prin niște prognoze realiste. Nu avem de ce să ne abatem de la programul de guvernare, din punctul de vedere al Guvernului, nu (n.r. — sunt motive de îngrijorare). Dar toate aceste discuții au rolul foarte clar de a induce un sentiment de neîncredere, atât în interiorul țării, cât și în exteriorul ei", a afirmat liderul PSD.

El și-a exprimat speranța că Guvernul se va menține pe linia aplicării programului de guvernare.

„Asta nu înseamnă că Guvernul nu trebuie să se ocupe serios de colectare și nu trebuie să rezolve sau să elimine niște cauze care au generat o colectare proastă. Dincolo de toate aceste petarde aruncate — a fost gaură, n-a fost gaură, veniturile la buget au fost încasate cu mai puțin de 10 miliarde de lei. Sper că au identificat până acum cauzele și trebuie să lucreze serios la ele, pentru ca încasările să se efectueze", a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă există posiblitatea unei noi remanieri, președintele PSD a spus: "Eu nu caut satisfacții la miniștri".

„Eu vreau doar să spun că nu trebuie să mă satisfacă pe mine, trebuie ca primul-ministru, analizând săptămânal activitatea ministerială a fiecărui membru al Guvernului, să vadă dacă un domeniu sau un set de măsuri din programul de guvernare este pus în pericol sau nu și doar din acest punct de vedere cred că ar putea decide remanieri sau nu. În fiecare săptămână se face această analiză și ea este prezentată primului-ministru, acolo sunt prezentate și toate îndeplinirile, sunt prezentate și potențiale surse de întârziere. Și primul-ministru, în fiecare săptămână, pe lângă analiza proprie pe care o face cu aparatul guvernamental, din când în când mai primește și de la partid, un sfat în plus nu strică", a arătat el.

Dragnea a menționat că a avut o discuție cu cei de la Guvern pe legea salarizării.

„Să vedem care este calendarul, care este viziunea și, în funcție de asta, o să ia o decizie în condițiile în care sunt presiuni foarte mari într-o anumită parte să păstrăm ordonanța. (...) Poporul care stă pe salariul minim face presiuni să nu umblăm la salariile demnitarilor", a adăugat liderul PSD.