ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că social-democrații iau în calcul serios depunerea unei moțiuni de cenzură, urmând ca luni să aibă loc discuții cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Președintele PSD a acuzat Guvernul de dispreț și minciuni în cazul Codului fiscal.

 "După acest comportament, începem să ne gândim serios. Luni voi avea o întâlnire cu domnul Tăriceanu. Luăm în calcul serios pentru că ceea ce au făcut acum arată, dincolo de dispreț, și faptul că nu au niciun fel de respect față de lege. Este o lipsă de informare crasă", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a spus că va veni cu mai multe detalii după Comitetul Național Executiv al PSD, care are loc la această oră la Vaslui, și va arăta "minciuna și atitudinea incalificabilă" a Guvernului, atât față de fondul problemei, cat și față de modul de comunicare.

Dragnea a criticat atitudinea lui Dacian Cioloș, care a spus că ia în calcul modificarea Codului fiscal pentru rezolvarea problemei veteranilor. "Nu are nevoie să modifice Codul fiscal. Au modificat Codul fiscal prin Hotărâre de Guvern. Este o ilegalitate foarte serioasă, din păcate", a precizat Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a amenințat, miercuri, Cabinetul condus de Dacian Cioloș cu o moțiune de cenzură dacă nu rezolvă situația veteranilor care ar fi primit somații de la ANAF pentru plata retroactivă a unor impozite, transmise în baza unei Hotărâri de Guvern din luna martie pe tema Codului fiscal, spunând că Guvernul dă dovadă de "dispreț".

În replică, premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, că problemele din Codul fiscal privind impozitele plătite de veterani nu sunt provocate de Guvernul său, ci sunt ale celor care au elaborat inițial actul, și nu va mai accepta ca cei care au "minat" terenul prin inacțiune sau greșeli să acuze Cabinetul său, care trebuie să tot repare aceste probleme.

"Suntem acuzați pe nedrept pentru lucruri care au scăpat, probabil, celor care au elaborat Codul fiscal și în niciun caz nu e acest Guvern cel care a elaborat Codul fiscal. Noi am elaborat normele metodologice. (...) Așa cum s-au obișnuit unii, să mineze terenul prin modul în care au planificat sau nu au planificat anumite lucruri în anii trecuți și să le pună acum pe umerii tehnocraților pentru că e foarte simplu în an electoral. Nu o să mai accept lucruri de genul acesta", a spus Cioloș, făcând referire la PSD, care l-a acuzat pentru problemele privind impozitele pe care trebuie să le plătească veteranii.

Premierul a spus că a cerut deja Ministerului de Finanțe să rezolve problema și să caute soluții pentru ca veteranii și familiile lor să plătească în continuare impozitul cu deducerile la care au dreptul.