ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a declarat că nu exclude înființarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcția de președinte, la fel ca în cazul comisiei pentru alegerile prezidențiale din 2009.

„Dacă se va înființa o comisie și pentru referendum, nu știu poate că da, poate că nu, acolo fiind și mai aproape evenimentele s-ar putea să dorească mai mulți să vorbească sau să fie chemați. Am primit și eu, am primit și noi de la cetățeni același lucru: dar de ce nu și pentru referendum? Bun, eu nu exclud această variantă”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Înființarea unei comisii de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a fost decisă deja de către conducerea Parlamentului și urmează să fie supusă votului plenului reunit de miercuri. Comisia urmează să fie condusă de Liviu Dragnea și are ca obiectiv determinarea posibilului grad de implicare a unor instituții sau persoane în posibila viciere a rezultatului scrutinului, precum și stabilirea măsurilor care ar urma să fie dispuse inclusiv în vederea sesizării organelor competente pentru verificarea eventualelor încălcări ale prevederilor legale. Concluziile anchetei vor face obiectul unui raport final care va fi înaintat Birourilor Permanente reunite în termen de 60 de zile de la înființarea comisiei.