ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ședința la vârful PSD s-a hotărât menținerea OUG privind modificarea Codurilor penale. Liderul partidului, Liviu Dragnea susține că protestele masivă din stradă sunt rodul dezinformării.

Orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România, „prin mijloace mai mult sau mai puțin legale", a declarat joi președintele PSD, Liviu Dragnea.

 El a anunțat că membrii Comitetului Executiv Național al PSD au dat joi un vot de încredere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

„PSD este un partid care a câștigat alegerile în mod corect, printr-un vot masiv. În această lună de guvernare, Guvernul a exercitat puterea în mod legitim, în baza votului primit în Parlament și indirect în baza votului primit de la cetățeni în spiritul și litera Constituției. Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm atât puterea executivă, cât și puterea legislativă acordată de către cetățeni. Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept din România prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost și un vot de încredere pentru Guvern — s-a reconfirmat susținerea în unanimitate pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu", a afirmat Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

El și-a exprimat speranța ca Ministerul de Interne și Parchetul să afle „cine a gândit, organizat și plătit acțiunile violente" de miercuri seara.

Liviu Dragnea a spus că are „tot respectul” pentru protestatarii care au ieșit în stradă pentru a-și exprima opinia, drept pe care „l-au câștigat la revoluție”.

„E important ca aceste opinii să se exprime fără violență. Nu cred că situația de aseară e ceea ce și-au dorit cei care au ieșit în stradă pentru a-și exprima opinia. Oamenii trebuie să se delimiteze de acele grupări”, a spus Liviu Dragnea.

„Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan, să se ajungă la violențe și stricăciuni. Sper ca MAI și Parchetul să afle cine a gândit, organizat și plătit acțiunile de azi-noapte. Vreau să felicit ministrul de Interne, jandarmeria și celelalte structuri care au acționat exemplar”, a spus el.

Liviu Dragnea l-a contrazis pe președintele Klaus Iohannis, care a spus azi că Ministerul de Interne și Jandarmeria nu au acționat la timp pentru a opri grupările violente, deși știau că acestea vor fi prezente în mijlocul protestatarilor.

El a dat exemplul unui jandarm care a fost rănit, dar nu a vrut să fie dus la spital, iar în această seară „va fi acolo în cârje, probabil”.

„Președintele României este în opinia mea autorul moral al violențelor de azi-noapte”, a mai spus Liviu Dragnea.

Câteva mii de oameni au protestat ieri, pentru a doua zi la rând, în București și în alte 50 de orașe din țară față de decizia Guvernului Grindeanu de a modifica Codurile penale prin ordonanță de urgență. A fost cel mai mare protest din România după 25 de ani.