ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că, după reanalizarea bugetului, s-a urmărit reducerea cheltuielilor cu funcționarea statului de la toate instituțiile.
 
„Pe noi ne-a interesat în primul rând să reducem cheltuielile cu funcționarea statului de la toate instituțiile, începând cu Camera Deputaților. Eu am fost primul care a pus pe site o reducere cu aproape 17% față de anul 2016. Stând două zile, analizând cu foarte mare atenție, am văzut că se poate renunța la aproape 17% din buget și Camera va funcționa foarte bine. În acest sens s-a făcut o reanalizare a tuturor instituțiilor care asigură funcționarea statului — Camera Deputaților, Administrația Prezidențială, SRI, SIE — și s-a văzut că se pot face reduceri. Sunt câteva instituții — Înalta Curte, Ministerul Public, CSM, și cred că mai e Consiliul Legislativ — la care s-au acceptat măriri de bugete pentru că acolo au intervenit niște drepturi salariale câștigate la care nu putem umbla.
 
Plecând de la asta, al doilea obiectiv la fel de important, să finanțăm acțiunile din programul nostru de guvernare — transporturi, infrastructură, educație, sănătate, agricultură, cultură, toate acțiunile pe care le-am prezentat în campanie, obiectivele noastre care au fost legitimate prin vot. Acesta a fost motivul pentru care și eu și prim-ministrul, după ce ne-am întors, am spus că trebuie să fie rediscutat bugetul chiar dacă întârziem o zi — două, dar vreau să avem siguranță că ceea ce au votat oamenii se va implementa prin buget", a spus Dragnea la Antena 3.

El a adăugat că miniștrii au înțeles că proiectele, ideile, care veneau din ministere „or fi fost bune, dar poate în mintea celor care le-au propus", cum ar fi „cumpărări de tehnică, de IT, de calculatoare" de care nu e nevoie.

„Mă întreba cineva de ce am micșorat bugetul Administrației Prezidențiale. Oricum e mai puțin micșorat decât la Cameră, dar este mai mare decât era în 2015, deci în ultimii ani, bugetul acestor instituții a crescut cu foarte mult. Nu știu de de. Răspunsul ăsta îl căutăm și noi și îl căutăm în zilele următoare, pentru că opinia publică trebuie să vadă cât se cheltuie cu toate aceste instituții care asigură — sau trebuie să asigure — funcționarea statului.
 
Trebuie să vedem fiecare ce salarii are, pentru, aduceți-vă aminte de piedicile puse când am mărit pentru sănătate și educație cu 15%. Păi să vedem cât s-au mărit salariile în alte domenii, duble, triple, de patru ori. Așa cum noi prin declarațiile de avere, prin tot ce facem noi, suntem în acvariu, se știe tot ce facem noi inclusiv ce venituri avem, cred că e bine să se știe despre oricine primește salariu din bani publici, ca aceste informații să fie știute", a menționat Dragnea.