ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, după ce a fost respinsă în Parlament cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe legea de eliminare a celor 102 taxe, că TVR și Radioul public vor fi în sfârșit independente de politic și nu vor mai trebui să se „căciulească” la liderii politici pentru bani.

„(Legea - n.r.) a fost adoptată, criticată imediat de unii care au votat-o chiar atunci. A fost contestată la CCR. Curtea a respins contestația și a declarat legea constituțională. A fost retrimisă la Parlament, doar-doar renunțăm la această lege ca românii în continuare să stea ca în perioada comunistă la cozi și umiliți", a spus Dragnea, în plenul Camerei Deputaților, după respingerea cererii de reexaminare.

El s-a referit și la situația din TVR și din Radioul public, după eliminarea taxei radio-TV, considerând că măsura este benefică pentru aceste instituții.

„Aș vrea să nu mai plângă nimeni pe umerii TVR și Radioului. De abia de acum înainte aceste două instituții pot ieși din politizare și pot ieși din dependența față de politic, în condițiile în care fiecare an prin lege vor ști că au o sumă foarte clară. N-au de ce să se mai căciulească nici la prim-ministru, nici la Parlament, nici la miniștrii de Finanțe, nici la care alt lider politic cu influență în momentul respectiv", a spus liderul PSD.


Dragnea a cerut și ca restructurarea TVR să înceapă, însă "nu sub presiune" și nu prin concedieri.

„Nu mai văd nicio scuză posibilă care ar putea fi inventată ca această lege să nu fie promulgată imediat de președinte", a conchis Dragnea.

După decizia de constituționalitate și cererea de reexaminare trimisă Parlamentului, președintele va trebui să promulge acum legea în termen de cel mult 10 zile.

Deputații au respins miercuri, în ședința de plen, cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, cu 174 de voturi pentru respingere, o abținere și 85 de voturi împotrivă.