ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că va depune săptămâna viitoare, luni sau marți, împreună cu copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, proiectul de lege privind statutul Casei Regale.

Întrebat care sunt cerințele Casei Regale în ceea ce privește actul normativ, Dragnea a spus că, în primul rând, reglementarea statului Casei Regale.

''Este o cerință firească să existe Casa Regală din România într-un mod reglementat prin lege, pentru că este anormal ca în România, unde toți ne dorim - mă rog, majoritatea -, și vorbim despre Casa Regală, această instituție să n-aibă un statut reglementat prin lege. Nu e corect. Și nu e normal. Asta reglementează în primul rând acest proiect de lege: statutul Casei Regale din România'', a precizat Dragnea, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a mai adăugat că legea va trebui să lămurească și situația Palatului Elisabeta și, de asemenea, să fixeze un număr de funcționari plătiți de statul român, care să deservească Casa Regală.

''În mod normal, Palatul Elisabeta trebuie să rămână în folosința Casei Regale pe o perioadă de timp, care trebuie stipulată în lege. Și, de asemenea, statul român poate și trebuie să asigure un număr minim de funcționari pentru această instituție'', a mai spus Dragnea.

Rolul și contribuția Casei Regale în societatea românească vor fi delimitate "clar și precis" printr-o propunere legislativă -  anunțase joi premierul Dacian Cioloș, precizând că "se bucură" să audă că această inițiativă ar putea fi susținută și de președintele PSD, Liviu Dragnea.

Liderul social-democraților a avut o întrevedere joi, cu principesa Margareta. El a spus că discuția pe care a avut-o la Palatul Elisabeta a fost legată de rolul Casei Regale în viața publică din România și în societatea românească în general.