ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Votul de azi arată o opțiune clară a românilor, dacă primele exit-poll-uri se vor confirma, a declarat, duminică, președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea.

„Mulțumesc tuturor românilor care au fost azi la vot și, bineînțeles, mulțumiri speciale pentru cei care au votat PSD. Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de astăzi arată o opțiune clară a românilor și cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul acestor alegeri. Astăzi, cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, între manipulare și adevăr. Au votat pentru creșterea economiei, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mai mici, pentru sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite și să ajungă mai repede în clasa de mijloc. Au votat, de asemenea, pentru readucerea la viață a satului românesc, pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru și nu din importuri de proastă calitate. Votul de astăzi ne mai arată că românii vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii", a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.


Potrivit acestuia, votul din 11 decembrie este un vot pentru redarea demnității medicilor și profesorilor și pentru a îmbunătăți rapid situația din educație și sănătate.

„Vreau să îi asigur pe toți românii că tot ceea ce am prezentat în programul nostru economic, în această campanie electorală, va fi pus în practică de un guvern PSD. În zilele următoare vreau să vă spun că eu voi ține cont în rațiunile mele de trei lucruri: de votul de astăzi al românilor, de Constituția României și de programul de guvernare pe care l-am prezentat în toată această perioadă", a asigurat liderul PSD.

Președintele social-democraților i-a asigurat pe partenerii externi că România își va respecta toate angajamentele internaționale, strategice și economice și toate parteneriatele. Dragnea a adăugat aici o precizare făcută și în perioada campaniei electorale: „Vrem cu tărie să adăugăm o componentă economică importantă la aceste parteneriate".

El a avut un mesaj și pentru factorii politici interni: „România este o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau ca în România să se mențină această democrație stabilă, fără conflicte inutile, iar asta înseamnă că toți oamenii politici, toți factorii politici, toate instituțiile fundamentale ale statului trebuie să înțeleagă și să respecte votul de astăzi al românilor. Trebuie să înțelegem toți, indiferent ce părere avem unul despre altul, că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă și responsabilă. Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării, pentru că românii au votat astăzi împotriva instigării la ură, împotriva instigării la dezbinare, au votat pentru ca toți să ne unim, pentru ca într-adevăr România să fie o țară puternică și respectată", a subliniat Dragnea.

El a adăugat că pentru PSD urmează „o noapte lungă". „Am cerut tuturor colegilor noștri să stea până la finalul numărării voturilor, să colecteze procesele verbale pentru a putea face numărătoarea paralelă, pentru că vrem să ne apărăm rezultatele transmise de exit-poll", a argumentat liderul social-democraților.