ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ședința plenului Camerei Deputaților a fost închisă miercuri, la câteva minute după ce a fost reluată pentru vot final.

Opoziția a anunțat că părăsește sala plenului.

În ședința de plen urma să se dea votul final pe proiectele de lege care au fost dezbătute luni, dar acest lucru nu a putut fi posibil pentru că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

Până la votul final, discuțiile s-au axat pe cererile de revocare a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și vicepreședintelui Florin Iordache, inițiate de Opoziție. Liderii Opoziției au insistat pe supunerea la vot, în plenul de miercuri, a cererilor de revocare, în timp ce Puterea a invocat în mod repetat Regulamentul.

„Domnul Dragnea a fugit, de mult timp a fugit din fruntea Camerei Deputaților, însă a capturat statul român și Parlamentul României prin interpuși, exact așa cum fac infractorii. Domnul Iordache este cel mai umil și slugarnic interpus al domnului Dragnea. Realitatea momentului pe care o constatăm este următoarea: majoritatea PSD - ALDE nu mai există. Liviu Dragnea este revocat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, Florin Iordache este revocat din funcția de vicepreședinte al Camerei", a spus, înainte de verificarea cvorumului, liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Atribuțiile președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, au fost delegate pentru ziua de miercuri vicepreședintelui social-democrat Florin Iordache, potrivit unei decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial.
 
„A fost o zi tristă în Parlamentul României. S-a încălcat regulamentul. Solicitarea de demitere a lui Dragnea s-a făcut cu încălcarea regulamentului. Schimbarea se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care provin.

Nu puteam introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre cu încălcarea regulamentului. Noi respectăm în continuare dreptul fiecărui partid de a stabili strategii, dar trebuie făcute cu respectarea Constituției și a regulamentului, a declarat", Florin Iordache.

PSD nu avea majoritate în Camera Deputaților la această ședință. „Lipsesc un număr de colegi deoarece sunt în deplasări, la Bruxelles cu doamna prim-ministru", a spus Iordache