ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parlamentul a adoptat cu întârziere legea privind achiziția sistemului de rachete Patriot.

După ce toți parlamentarii PSD și ALDE au lipsit de la ședința Comisiei de Apărare de săptămâna trecută, în care se dezbătea proiectul de lege, USR a acuzat atunci PSD că boicotează procesul și că periclitează parteneriatul strategic al României cu Statele Unite. 

A urmat apoi o vizită de urgență la București a șefului diplomației americane, care s-a interesat personal la Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, de ce nu a fost cvorum la respectiva ședință a comisiei. După vizita la București a lui Rex Tillerson, Liviu Dragnea a promis că-și va mobiliza colegii din Parlament pentru a vota legea de achiziție a rachetelor. Într-un final, acest lucru s-a întâmplat marți.

Întrebat ce părere are despre faptul că șeful diplomației americane s-a interesat personal la Meleșcanu, Dragnea a răspuns: „foarte bine că l-a întrebat. Poate așa se lămurește și domnul Tillerson și poate și ambasada SUA cu această mare furtună într-un pahar cu apă. Nouă ne-a spus joi seara, la Caraș, domnul Bădălău, președintele executiv al partidului și vicepreședinte al Senatului, că membrii din comisia de apărare de la Senat au fost invitați în aceeași zi și în aceeași perioadă să viziteze un poligon de tir. În general nu prea cred în coincidențe, tocmai în ziua aia, tocmai la ora aia, drept pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor mei în CEx din Senat ca ieri să se întrunească în comisie, să dea avizul și astăzi să închidem acest subiect în Camera Deputaților. Întrebarea rămâne ce s-a întâmplat în comisie...”. 

Dragnea a insistat ca jurnaliștii să-i adreseze lui Nicolae Bădălău, președintele executiv al PSD, restul întrebărilor pe această temă.

„Eu zic să-l întrebați pe domnul Bădălău. E și el un om important și trebuie să aibă și el o comunicare", a spus Dragnea, precizând apoi că „nu vreau să-i iau plăcerea” lui Bădălău de a răspunde întrebărilor.

Întrebat, totuși, dacă toată această situație nu e un semnal prost pe care îl transmite România Statelor Unite, Liviu Dragnea a răspuns: „semnalul prost trebuie să fie luat când se întâmplă ceva, nu când apar zvonuri. Dacă își mai fac probleme în ceea ce privește angajamentele României, după acest an în care s-a produs o deschidere uriașă a relațiilor, însemnă că avem o problemă”.

Rugat să clarifice dacă românii sau americanii sunt cei care au o problemă, șeful PSD a precizat: „avem noi o problemă de comunicare. Nu e nicio ezitare în ceea ce ne privește în respectarea tuturor angajamentelor”.