ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat azi că plângerea penală făcută de liderul liberalilor Ludovic Orban la adresa premierului Viorica Dăncilă este de fapt „operaționalizarea amenințării” președintelui Klaus Iohannis, fiind un demers neconstituțional, reprezentând „o tentativă de lovitură de stat”, informează Agerpres.

„Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică. Nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaționalizarea amenințării domnului Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă. Când eu am spus luni că este o amenințare de tip mafiot, m-a contrazis. Realitatea dovedește că am avut dreptate. Nu faci ce ți se spune, îți facem plângere penală și te trimitem la poliția politică”, a afirmat Dragnea, la Parlament.

El a spus că demersul lui Orban este neconstituțional. „Acesta este un demers care înseamnă o tentativă de lovitură de stat și anume preluarea puterii într-un mod nelegitim, pentru că asta a urmărit tot timpul. Domnul Iohannis, având experiență cu cele șase case, vrea să ia și Palatul Victoria în folosință proprie. De asemenea, spun că există un articol în Codul penal care se referă la inducerea în eroare a organelor judiciare și la persoana care face o plângere penală reclamând unele presupuse fapte care ar încălca legea penală, știind că ele sunt neadevărate. Asta este infracțiune care se pedepsește cu închisoarea”, a afirmat Dragnea.

Liderul social-democraților a avertizat că orice persoană care se implică în acest demers va fi complice la două posibile infracțiuni.

„Vreau, de asemenea, toată lumea să înțeleagă că orice persoană și orice funcționar public care se va implica în continuare în acest demers va fi de fapt complice la aceste două posibile infracțiuni. Este aceeași dorință, același plan, cu alte instrumente, din 2015 și anume de a prelua Guvernul fără să câștige alegerile de către Iohannis și de către uneltele lui politice”, a adăugat Liviu Dragnea.

El a mai spus că actuala guvernare nu va ceda, iar premierul are susținere totală.

„Nu vom ceda pentru că este de fapt o acțiune violentă, nedemocratică, neconstituțională a lui Iohannis și a celor din Parlament care îl susțin de a bloca un guvern care a adus bunăstare, de a instala probabil un guvern care să taie salariile românilor, cum a tăiat și predecesorul său în 2010. Prim-ministrul are susținere totală din partea noastră, nu a făcut absolut nimic din ceea ce în această plângere este scris. Toată lumea de bună credință înțelege exact ce este în spatele acestui demers și vom merge în continuare și nu o să tăcem și o să acționăm”, a subliniat președintele PSD.

„Nu există niciun sâmbure de adevăr în ceea ce este prevăzut în acea plângere penală. Am vorbit cu juriștii și ne gândim serios dacă nu pot fi făcute plângeri penale împotriva celor care fac astfel de demersuri”, a mai spus Dragnea.