ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că șeful statului, Klaus Iohannis,  „a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România - Kosovo” și a afirmat că este "aproape imposibil de sperat" că mai poate avea o relație instituțională cu președintele României.

”Ne-am uitat și noi cu atenție că a stat la masă cu un stat care încă nu e recunoscut de România - Kosovo. E bine, e rău? Doar citim în presă și vedem tot felul de analize făcute de tot felul de analiști. Nici nu știm - s-a consultat cu cineva, a luat vreo decizie acolo, a propus ceva, a promis ceva în numele României? - habar nu avem. De acolo a avut grijă să mai ceară o dată demisia primului-ministru și să mai atace o dată guvernul și PSD”, a spus președintele PSD, conform Mediafax.

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat că nu mai poate avea o relație instituțională cu președintele Klaus Iohannis.

”Se constată că nu se poate avea niciun fel de relație cu Klaus Iohannis. Nu este șeful statului, dorește să fie șef. Dorește să fie șeful statului și șeful românilor. Noi nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări. Nu a venim nimic, absolut nimic din partea Cotroceniului, cel puțin în acest an și jumătate. Cu toate solicitările făcute de mine, de dl. Tăriceanu, făcute de primulministru de a exista o colaborare, de a exista o consultare pe temele mari, interne, externe, nu a fost absolut nicio reacție, niciun demers de a ne chema, de a ne convoca, de a ne invita la o discuție așezată despre prioritățile majore ale României. Totul e făcut singur”, a adăugat președintele PSD.

Liderul PSD a mai adăugat că miza social-democraților nu este suspendarea președintelui Klaus Iohannis, dar a ținut să avertizeze că nu vor sta „cu mâinile încrucișate”.

„Nu asta (suspendarea - n.r.) este miza noastră. Deci nu asta e miza noastră. Acum, mai important decât Klaus Iohannis, chiar dacă el nu crede, este România și stabilitatea acestei țări. Dar asta nu înseamnă că o să stăm, pur și simplu, cu mâinile încrucișate. Așa ceva nu se va întâmpla!”, a declarat Liviu Dragnea.