ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Iohannis că „a intrat masiv în campania electorală" și că „încalcă grav Constituția". „PSD va ține cont de ceea ce vor românii și de asta trebuie să țină cont și președintele Iohannis", a spus Dragnea, în replică la anunțul președintelui Iohannis că nu va desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal.

„Ca să aduc în discuție ar însemna să îl iau în serios. Nu îl iau în serios. Nu e nevoie să am un plan B pentru că nu știu cine a definit planul A. Am spus că vreau ca PSD să câștige alegerile, să poată să facă majoritate în special cu ALDE și să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru care să meargă la Cotroceni votate de oameni", a spus Dragnea.

„Unii președinți de țară, alții de partide, spun ei cum trebuie să voteze oamenii, cum nu au voie uitând că au ajuns acolo pe votul oamenilor (...) Propunerea care va veni de la cei care vor câștiga alegerile va fi acceptată de președinte. PSD va ține cont de ceea ce vor românii și de asta trebuie să țină cont și președintele Iohannis. Am văzut că a tăcut inteligent până acum. Putea să continue. A intrat masiv în campania electorală", a adăugat Dragnea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat marți pe președintele Klaus Iohannis de „desconsiderarea Constituției” și a afirmat că el crede că „șeful statului se va suspenda din ce în ce mai mult”.

„Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituției. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nici nu am spus cu cine vrem să mergem la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru. Iohannis confirmă acum ceea ce am spus mai de mult, ceea ce îi spune doamna co-președintă sau acum nu știu, am înțeles că e președinte la PNL. Adică nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieși înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloș și pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituția. Eu cred că în felul ăsta se va suspenda din ce în cel mai mult”, a afirmat Dragnea.

El a spus că PSD nu-l va susține pe Cioloș pentru un nou mandat de prim-ministru și s-a declarat încrezător că președintele Iohannis va accepta propunerea de șef al guvernului venită de la „cei care vor câștiga alegerile”.

„Vreau ca PSD să câștige alegerile, să poată să facă majoritate și să poată să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. (...) Propunerea venită de la cei care vor câștiga alegerile va fi acceptată de Iohannis. Așa cred eu”, a adăugat liderul PSD.

„Iohannis e cu PNL și de partea cealaltă PSD. Și dacă mai e supărat poate să mai pună niște copoi pe noi. Îi așteptăm. Din instituțiile statului. Să nu creadă că suntem niște proști pe aici prin țară”, a avertizat el.

Președintele Klaus Iohannis a respins marți categoric posibilitatea de a desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal, indiferent de susținerea pe care ar avea-o în Parlament, în opinia sa integritatea fiind „criteriul eliminatoriu”.

Prin această declarație, Klaus Iohannis îi exclude, practic, de pe lista potențialilor premieri pe președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, dar și pe Victor Ponta, urmărit penal de procurorii anticorupție în două dosare.

Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Liviu Dragnea după condamnarea din Dosarul referendumul