ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Nu am de gând să pornesc niciun război politic, niciun război inutil. (...) O să anunț miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid și, bineînțeles, cu colegii de la ALDE, care să țină cont de dorința mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte așteptat”, a spus Dragnea, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la premier, având în vedere că legea nu îi permite lui să ocupe o funcție în Executiv.

Liviu Dragnea a subliniat că pentru propunerea pe care o va face va avea în vedere ca persoana care va fi propusă să îi garanteze că va fi pus în aplicare programul de guvernare al PSD.

„Decizia și propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanția și mie și românilor și, evident, președintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populație după redistribuire va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent.  Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a declarat liderul PSD.

Dragnea a mai spus că fiecare ministru din viitorul Guvern va fi monitorizat de către partid și va fi obligat să plece din funcție dacă nu va îndeplini obiectivele din programul de guvernare.

„Orice membru din echipa guvernamentală va fi monitorizat atent. Eu am prezentat câteva termene clare pentru câteva măsuri importante. Lună de lună fiecare ministru va fi analizat dacă a respectat programul de guvernare, pentru că este pentru prima oară când un program de guvernare, dincolo de sursele financiare, are și calendarul de implementare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca noul Parlament marți, în 20 decembrie, la ora 12.00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, va convoca consultări cu partidele politice, care se vor întinde și pe parcursul zilei de joi.