ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În weekendul trecut a avut loc la Zalău cel de-al 13-lea congres al UDRM.  Organizatorii au arborat tricolorul pe Sala Sporturilor "Gheorghe Tadici"  fără să respecte prevederile Legii drapelului.

Au fost arborate patru drapele: cel al Uniunii Europene, al partidului, al Ungariei și al României, în ordinea menționată și fără respectarea legislației în vigoare, care prevede o altă așezare.

Legea nr.75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice - drapelul României prevede, la articolul 8: "În situația în care o dată cu drapelul României se arborează și unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel: când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va așeza în stânga, privind drapelele din față; când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine și numărul drapelelor este impar, drapelul României se va așeza în mijloc. Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi așezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din față".

La Zalău, steagul României a fost arborat după cel al Uniunii Europene, al UDMR și al Ungariei, fiind astfel primul din dreapta, și nu primul din stânga.