ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elena Udrea este liberă, măsura arestului la domiciliu nemaifiind cerută de DNA, fapt confirmat printr-o decizie a instanţei.

Astăzi a avut loc o ședință de judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție în care s-a discutat situația Elenei Udrea. Înainte de începerea şedinţei, Elena Udrea declara că speră ca instanța să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu una mai blândă și că procurorii anticorupție au renunțat la această măsură.

Aceasta și pentru că, în urmă cu o lună de zile, judecătorii Curții Constituționale au arătat că arestul la domiciliu nu ar fi o măsură constituțională, deoarece nu ar fi foarte bine stabilită perioada pentru care se poate prelungi această măsură. Se luau decizii de prelungire pentru 30 de zile, însă nu se preciza de câte ori poate fi prelungită această măsură.