ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a instalat la Palatul Victoria "guvernul meu", Klaus Iohannis vrea control total pe scena politică și pregătește preluarea controlului în Parlament cel puțin până la alegerile din această toamnă.

News.ro scrie că PNL, partidul care l-a propulsat pe Klaus Iohannis în fotoliul de președinte, pregătește o alianță de amploare al cărei scop va fi trecerea PSD pe locul 2 în Parlament. Liberalii speră să realizeze această majoritate cu UNPR, PND-ul condus de deputatul Daniel Fenechiu și PSRO-ul lui Mircea Geoană.

După alegerile locale din 5 iunie, teoretic, Parlamentul ar trebui să piardă 77 de aleși, care au câștigat mandate de primar, consilier județean și consilier local la acest scrutin. Cu toate acestea, nu toți parlamentarii vor alege mandatele de consilieri, ci unii vor prefera să își termine mandatul de parlamentar, din care a mai rămas jumătate de an.

PSD este partidul cu cei mai mulți parlamentari care au câștigat mandate de primar pe 5 iunie, astfel că se vor vacanta mai multe posturi de deputat și senator din partea acestui grup parlamentar. 
 
Chiar dacă acest plan va reuși, PNL va aveamai probleme la alegerile din toamnă. La ultima confruntare cu populația, alegerile locale din 5 iunie, liberalii au fost spulberați de PSD, cel mai bun exemplu fiind la Bucureșți, unde s-au ratat toate cele 7 primării.