ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților, Iulian Iancu (PSD - FOTO), a anunțat marți în timpul dezbaterilor pe proiectul legii offshore că a hotărât, în urma discuției purtate cu Liviu Dragnea, amânarea adoptării pentru săptămâna viitoare, aceasta fiind „o săptămână de studiu”.

„Vreau să vă informez că am vorbit puțin mai înainte cu domnul președinte al Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și pentru că avantajul României obținut în cursul lunii iulie în urma formei finale aprobate de Camera Deputaților pe legea offshore, trebuie menținut, legea nu va fi supusă analizei comisiilor reunite astăzi (marți-nr.), urmând să cântărim foarte bine toate implicațiile și influențele asupra bugetului de stat și avantajele pe care trebuie să le conserve statul român. Ca atare, astăzi vom colecta amendamentele care au început să vină de la o parte din parlamentari și vom avea la dispoziție o săptămână pentru o analiză foarte atentă, cu un singur obiectiv: menținerea avantajului dobândit deja de către România. Forma adoptată de noi în iulie credem că a fost foarte bună și echilibrată. Din păcate președintele României a returnat-o camerei. Toate aspectele care au reieșit din discuțiile de ieri sau cu o săptămână înainte sunt de fapt analiză pentru această săptămână pentru noi. Forma finală o vom discuta săptămâna viitoare”, a spus Iulian Iancu.

Reamintim că luni, Senatul a adoptat o altă formă a legii offshore, una care îi favorizează pe petroliști, după arăta avocatul Dan Chitic.