Numele lui Florian Coldea, prim-adjunct al SRI suspendat din funcție în urma dezvăluirilor omului de afaceri Sebastian Ghiță, nu se mai regăsește pe site-ul Serviciului Român de Informații.

La secțiunea "Conducerea SRI" a site-ului se regăsesc acum numele directorului Eduard Raul Hellvig și ale celor trei adjuncți: colonelul Cristian Bizadea, generalul de brigadă Adrian Ciocîrlan și general-locotenentul George-Viorel Voinescu, însoțite de fotografii, de date din CV și de declarațiile de avere și de interese.

Serviciul Român de Informații (SRI) a anunțat, joi, că desfășoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiță, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziția directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, și atribuțiile

Măsura scoaterii de pe site SRI a lui Coldea este una ciudată, oficial el nu este demis din funcție, ci doar suspendat și pus la dispoziția directorului.

Asta înseamnă că, aproape oficial, putem spune că funcția de șef operativ va fi eliberată curând și putem vorbi de eventualul înlocuitor.