ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Dacian Cioloș a anunțat luni că este aproape finalizat un masterplan de acțiuni prioritare pentru pregătirea, din punct de vedere administrativ și tehnic, a preluării de către România a președinției Consiliului UE în 2019.

„Este aproape gata un masterplan de acțiuni prioritare cu tot ceea ce e de făcut pe partea administrativ tehnică pentru perioada următoare și timpul este destul de strâns. Doi ani, doi ani și un pic nu e foarte mult pentru aceste pregătiri. Și am început evaluarea resurselor umane pe care le avem în administrația publică pentru a identifica acei oameni bine pregătiți și care, cu siguranță, vor mai avea nevoie de pregătiri pentru a construi acel corp de elită al administrației românești pe problematică europeană pentru a putea coordona președinția. Avem și un calendar de dezbateri pe care le propunem să fie organizate pe perioada următoare", a anunțat Cioloș.

Acesta a subliniat că vor trebui gestionate câteva mii de reuniuni de grupuri de lucru și diferite comisii tehnice de specialitate în cadrul Consiliului UE în perioada în care România va deține președinția.

„Pentru aceasta trebuie o echipă administrativă foarte performantă, cu funcționari care, în primul rând, să cunoască foarte bine instituțiile europene și apoi să cunoască bine și politicile comunitare și aici am stabilit deja o unitate în cadrul Cancelariei în jurul căreia se va construi echipa care va gestiona din punct de vedere administrativ președinția pe care România o va asigura", a mai spus prim-ministrul, la Conferința Start 2019: România la Președinția Consiliului UE.